זלזול בכבוד: תגובה וגבולות

תאריך פנייה: 01.12.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שני
האם זו אלימות?
01.12.2013 • 10:35

הארוס שלי ואני הסתובבנו עם חברים, הוא אמר משהו לחברים שלו ואני אמרתי ״הוא סתם אומר״ ואז הוא אמר ״למה ככה את אומרת!״ הוא הלך בדיוק מאחורי ואז נתן לי בעיטה די חזקה בישבן מאחורה. כאב לי קצת וצעקתי וכל החברים שלו היו בשוק ממנו.
האם זה אלים?
אחר כך אמר לי שלא התכוון שזה יהיה חזק ושאלתי אותו: ״למה עשית את זה?״ אז אמר לי
שזה היה בצחוק. אמר שהוא מדי פעם נותן לי בעיטה ככה בישבן, ואמרתי לו שלא ככה חזק אף פעם. היו לו גם נעלי טיולים שבטח גרמו לזה להרגיש אפילו כואב יותר. אבל כן זה די כאב.

שני
הבהרה
01.12.2013 • 14:31

מה שקרה בסיטואציה זה שהוא אמר לזוג חברים שלו לידינו ״פעם היתה פה מסעדת סושי ברחוב הזה״
והייתי בטוחה שהוא סתם אומר אז אמרתי ״הוא סתם אומר את זה״
והוא הלך מאחוריי עם החברים לידו ואז שמעתי אותו אומר ״למה את אומרת שאני אומר סתם?״
ואז הרגשתי פשוט בעיטה בישבן (בעיטה לא נעימה).
אז יש מצב שהוא התעצבן עליי... הוא טוען שזה היה בצחוק...
בכל מקרה אנא ממך תשובה לגבי זה כי אין לי מושג איך לפרש את זה, כאלימות או לא.

ד"ר אורן חסון
הגדרה למען תוקף האמירה
02.12.2013 • 21:04

שני יקרה,
הגדרה מעניינת אותי פחות. הגדרה חשובה לך כדי להצדיק את התחושה הרעה שלך, ואני מסתפק בתחושה הרעה שלך, בין אם היא אלימות ובין אם היא זלזול בכבודך. לכן גם אם לא התכוון להכאיב לך (ואת זה אני לא יכול לדעת, ואולי גם את מוכנה לקבל זאת), את בעיקר הרגשת זלזול בכבודך, מה עוד שזה נעשה כאשר היו חברים בסביבתכם. אלא שאני מרגיש שההגדרה הזו, של אי כבוד, אינה מספיקה לך כדי להתעמת איתו ולהצדיק את מה שעשה, ולכן את מחפשת הגדרה תקיפה יותר, וצודקת יותר. זה לא משנה, שני. הוא פגע בך, וזה כשלעצמו לא בסדר. שימי שם את הגבול - בכך שהוא פגע בך בפומבי, מחד, ובכך שהוא פגע בך פיזית והכאיב לך, גם אם לא התכוון להכאיב לך, ושהוא אמור להיזהר יותר. בשני העניינים גם יחד. אם הוא הרגיש פגיעה בכבודו במה שאמרת, שילמד קודם כל לבטוח בך שאת לא עושה דברים כאלה, ושנית, למצוא דרך אחרת, עדינה יותר, לומר לך שלא היית בסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083