גבולות כלכליים לפני נישואין
שלומי
חתונה או לא?
⌄
שלום
אני בן 30 חברה שלי בת 34 ואנחנו יוצאים שנתיים ואני אוהב אותה והיא אוהבת אותי אני חסכתי בחשבון שלי כ200 אלף והיא אחת שאוהבת לבזבז היא בהלוואות לבנק 42 אלף ואני רוצה אותה בתור אישה אבל חושש מהמהצב הכספי ומה יהיה שניתחתן חשבון משותף חשבון בניפרד ואיך ניסתדר מצד אחד אני לא רוצה לבזבז לשנינו את הזמן כי אנחנו לא צעירים ושנינו רוצים להיות אמא ואבא השאלה מה עושים מבחינה כספית?
ד"ר אורן חסון
פחדים של רגע לפני נישואים
⌄
שלומי יקר,
אני מרשה לעצמי להניח שגם היא רוצה נישואים אתך (ראה את מכתבה של דנית, שלוש פניות אחריך (למעלה), כדי להבין למה סביר שזה כך - למרות שזה עניין אינדיבידואלי, כמובן). במצב הזה, קשה לך להתעמת איתה כדי לומר באופן ברור שאתה רוצה לשים גבולות להוצאות שלה. אני לוקח את מה שאתה אומר כפשוטו, כלומר, שבאמת יש לה בעיה בשליטה בהוצאות. כשזה המצב, עושה רושם שתצטרך להתעמת איתה בשלב כזה או אחר, וגם - שהיא תתקומם, תתמרמר, תכעס ותנטור לך על כך כאשר תתחתנו, ותיאבק בך על מה שייראה בעיניה כניסיון שליטה שלך, או כניסיון להראות לה שהיא לא בסדר - כי אם יש לה בעיה כזו, לא קל להודות בה.הדרך הנכונה לעשות זאת היא ללכת לייעוץ זוגי. במקום עימות לא פשוט, שעלול לקחת אתכם למקום לא טוב בתחילת הנישואים שלכם, ועם סיכון של איומים בפרידה גם אם אין כוונה לכך, מתוך כוונה להגן על השם הטוב ועל העצמאות, כדאי שזה ייעשה באופן מבוקר יותר. סביר להניח שבהתחלה זה אכן ייראה לא טוב, ועם מאבק על כבוד ועל צדק ועל מה נכון ומה לא נכון, ועם האשמות הדדיות לכל הכיוונים, אבל כאשר זה נעשה נכון ועם איש מקצוע, זה גם יירגע מהר יותר, ואפשר יהיה להגיע למקום שלם יותר, ולהסכמות, מבלי לפחד מהן (הפחד, הוא הפחד מפני אי שוויוניות, מפני חוסר הערכה, ומפני שליטה של הצד השני, שאלה יכולים להיות הפחדים שלה, והפחד שלך מפני סחרור ויציאה משליטה בעניין הכספי, אם לא גם בדברים אחרים).