זכרון אהבה ישנה - מה המשמעות?
ליאור
מחשבות שלא עוזבות
⌄
שלום,
אני בת 24 לפני 5 שנים הייתי במערכת יחסים רצינית ראשונה והוא ניפרד ממני וניתק איתי את הקשר מאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו, לפני כשנתיים חזרנו לדבר, אחרי שחזרנו לדבר ניפגשנו "סתם לשבת" ולא הרגשתי אליו כלום.וכשהוא מתקשר פעם ב..אני לא שמחה באופן מיוחד לראות טלפון ממנו. אבל עד היום הוא כל הזמן אצלי בראש.למרות שיש לי קשר חדש כבר 3 שנים.אולי כל המחשבות האלה הן כי אני מנסה להוכיח שאני יכולה להסתדר בלעדיו כי הוא זה שניפרד ממני ויש בתוכי איזה רצון להוכיח לו שהוא הפסיד אבל עבר כבר כל כך הרבה זמן ולו יש חברה ולי יש חבר ואין לי כוח כבר למחשבות האלה, איך מוציאים אותן מהראש?אולי זה שאני חושבת עליו כל הזמן מעיד על כך שהקשר עם החבר הנוכחי שלי לא מספיק טוב? כי באמת יש לנו ויכוחים ואי הבנות מדי פעם, לפעמים אני חושבת שאנחנו נתחתן ונהיה מאושרים ולפעמים אני לא מבינה מה אנחנו עושים יחד. אני לא תמיד נמשכת אליו ולא תמיד אני חושבת עליו 24 שעות.אני לא יודעת עם זה תקין שזה ככה ומה הפתרון ..תודה רבה על תשובתך
ד"ר אורן חסון
זכרון של אהבה ישנה
⌄
ליאור יקרה,
מכיוון שכפי שנראה את לא אוהבת אותו כפי שהוא היום, וגם לא כפי שאת היום, את אולי אוהבת אותו כפי שהוא היה אז בעינייך כפי שאת היית אז. זכרון האהבה ההיא יתכן שעולה משום שאינך מרוצה מספיק, ויש לך קנה מידה להשוואה – אולי לא שלהם כבני אדם וכבני זוג, אלא שלך, של מה שאת הרגשת אז לעומת מה שאת מרגישה עכשיו.יתכן שתתאהבי שוב ותרגישי עוצמות גבוהות בהרבה מאז, ויתכן שלא. יתכן שמה שהיה בשנות הנעורים הוא עוצמתי יותר וטוטלי יותר, ושונה ממה שתחווי בקשר בוגר יותר. זה גם עניין של אישיות והתנסויות. ותמיד תהיה לך פינה לאותה אהבה של פעם. אלא שהיא לא צריכה להפריע לך, בדיוק כפי שלא צריך להפריע לך זכרון של ביקור ילדות בנוף קסום, או חווית ניצחון שחווית פעם. אלה הם ציוד נפלא לחיים, ולא משא שאמור לסרבל את המסע שלנו בהמשך הדרך.