בגידה, בדידות וחוסר ביטחון בזוגיות

תאריך פנייה: 05.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שון
שניים בלב, שניים עוזבים.
06.09.2010 • 00:08

היי, יכול להיות שזה יהיה קצת ארוך אבל אני חייבת לשפוך לשתף ולקבל את עזרתכם. כבר לפני כמה זמן כתבתי לכם פה את הסיפור שלי. היה לי חבר כמעט שנה פתאום חזרתי לקשר עם בחור מהעבר שלא היה לי איתו שום דבר פרט למשיכה וכימיה מדהימה. אנחנו עובדים ביחד ועצם העובדה שאנחנו היינו המון ביחד קירבה ביננו. מאוד. אני נורא אוהבת את חבר שלי מאוד. הוא אמור לטוס בעוד חודש לטיול שהוא תיכנן כבר ממזמן לתקופה ארוכה בת חצי שנה אם לא יותר. עצם העובדה שעיכלתי סוף סוף שהוא טס כנראה היה לי נוח יותר להתקרב לבחור השני. התאהבתי בו. נפרדתי לתקופה בת שבועיים מבן זוגי הנוכחי כדי לחשוב, ובשבועיים האלה הייתי המון עם הבחור השני. התנשקנו. התקרבנו. אני אוהבת שני בחורים. ופתאום הבחור השני הסתבך קצת בחובות וכל מיני צרות עלו והוא החליט לטוס מפה. בעוד 3 ימים. אני מרגישה מטומטמת, אני מרגישה פגועה, אני מרגישה לבד, אז אתם אמרתם לי שאשאר בסוף בלי אף אחד מהם אם אשחק בינהם. והנה זה קורה לי. אני עצובה כלכך אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. שכבתי איתו. אני מרגישה כמו טיפוס בוגדני. אבל זה היה בלתי נשלט, המשיכה הזו, התשוקה. אבל עכשיו שהטיסה מתקרבת אני מרגישה לבד ואני לא יודעת מה לעשות. איך מתמודדים?

ד"ר אורן חסון
עדיף לב שלם, על לב חצוי, לא?
07.09.2010 • 10:14

שון יקרה,
נדמה לי שאת מרגישה כטיפוס בוגדני קודם כל משום שהקשר השני לא צלח. רק אחר-כך משום שאת חושבת לחזור אל בן הזוג הקודם שלך. והקושי הוא, כמובן, שגם הוא פורח עוד רגע לחצי שנה, והקשר ביניכם בהקפאה ברגע הפחות מתאים, מבחינת יצירת המחוייבות שאמורה להחזיק חצי שנה.לא הכל תלוי בך, שון. ואת צריכה להתמודד הפעם עם הישארות לבד שאינה תלויה בך. הראשון, משום שלא רצית אותו מספיק, והשני, כי עכשיו את מגלה שהוא לא ראוי לך, כי הוא עלול היה להכניס אותך לצרות והרפתקנות כלכלית. זה עצוב, זה להרגיש בדידות, ובודאי חוסר ביטחון שחלקו נובע אכן מכך שהקשר בינך לבין החבר שלך פחות מחייב מאשר קודם. אבל אולי זה נכון כך. כי כנראה שאת לא רוצה אותו מספיק חזק – אחרת לא היית הולכת עם אחר. לפיכך, כנראה שכל הסיפור נכון לך עכשיו, שהוא עוזב, ומקל עליך לחפש קשר חדש, שתהיי מרוצה ממנו יותר. חפשי מישהו שתוכלי לתת לו לב שלם, שלא יהיה מקום בו למישהו אחר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083