זוגיות: תקשורת לקויה לפני נישואין

תאריך פנייה: 31.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
me
רגע לפני נישואין
31.05.2010 • 22:43

שלום,
אני מתחתנת בעוד חודשיים.. הזמן מתקתק ובן זוגי ואני לא מפסיקים לריב!זה מלחיץ אותי בייחוד שקשה מאוד להשלים איתו.הוא בן אדם מקסים ולבבי אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ומצד שני בן אדם קשה, בעל אגו -בשעת ריב לא יענה לטלפון- אפילו אם אנסה להתקשר 100 פעם ואשלח הודעות שאני זקוקה לעזרתו.בקיצור לא ינסה לעשות כלום בשביל להשלים ולכן אני יודעת שאם לא אתפוס את המושכות לא אשמע ממנו ימים... זה מתסכל אותי כי זה לא ייתכן לא ככה מתמודדים!!!היו מספר פעמים שאיימתי לבטל את הנישואין- אבל את האמת אני מפחדת מהצעד הזה. ומצד שני מפחדת מחיים עם בן זוג שאיתו אין לי הבנה. כמה דיברתי והתחננתי שיפסיק להתעצבן מכל דבר וכלום לא עוזר. העצבים שלו מתבטאים בשתיקה- ללא אלימות פיזית או מילולית.מה עושים? איך פותרים את השיטתיות הזו?? אנחנו מאוד אוהבים ורוצים להצליח ביחד..

ד"ר אורן חסון
רגע לפני נישואין חסרי תקשורת
02.06.2010 • 16:39

מי יקרה,
אין ספק שאתם בזוגיות שההתמודדות ביניכם היא משמעותית. את לחוצה, ומלחיצה אותו, והוא מתרחק, כדי שיהיה לו שקט, או כדי להעניש אותך, ואת נלחצת עוד יותר. הפתיל הקצר שלו הופך את זה היות קשה עוד יותר. האיומים שלך לעזוב אותו איבדו משמעות כאשר את לא מממשת אותם (ומן הסתם, אם את לא מוכנה לממש אותם, תפסיקי לאיים, כי הם מזיקים במצב הזה יותר מאשר מועילים – עכשיו הוא יודע שאין להם משמעות).יש לכם בעיית תקשורת משמעותית. את לא מצליחה להעביר אליו מסרים, והוא לא מצליח להרגיע אותך, והשילוב של הלחץ שלך והעצבים שלו קטלני, ואתם זקוקים לייעוץ. אחרת, כך ייראו גם הנישואים שלכם. ורק חשבי על ההתנהלות שלכם הנוכחית, כאשר תהיו בלחץ גדול יותר, כמו מעברי דירה, החלטות חשובות כלכליות, תינוק בבית וחוסר שינה, או חילוקי דעות באשר לילדים, או באשר להורים שלכם.לכו ליעוץ זוגי, ויפה שעה אחת קודם. אפשר לעשות זאת גם לפני הנישואים, ובמקרה שלכם רצוי. אולי אפילו רצוי לדחות את הנישואים בכמה חודשים, על כל הבלגן שכרוך בזה, כדי לדעת שאתם באמת מסוגלים להסתדר. ואני יודע שזה עלול להלחיץ עוד יותר, כי אז, אולי, הנישואים הופכים להיות בטוחים פחות, ואת לא רוצה לסכן את זה. אני יודע, ובכל זאת אני ממליץ שלא לטייח, כי המחיר עלול להיות משולם מאוחר יותר ובגדול יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083