קשר לא מספק: מה לעשות?
שרון
אוהב אבל לא מאוהב
⌄
בת 35 ואמא לילד בן 6, גרושה באושר מעל לשלוש שנים. חיה חיים מלאים ומאושרים - יחסית.היום ערכתי שיחה עם גבר גרוש (47) + ילדה שעימו אני יוצאת בשנה האחרונה על מספר דברים שמטרידים אותי: הוא אינו מגלה גילוי חיבה המראים על קיומה של התאהבות למרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי. הוא אכן אמר לי שהוא אוהב אותי אך ציין שהוא אינו מאוהב בי. שהוא אוהב אותי כדי לבלות איתי כשאנחנו לא עם הילדים אבל לא מספיק בכדי לשאוף להתאחד איתי. הוא אינו מעוניין לפגוש בחברים שלי או ליצור קשר בין הילדים, הוא אינו מוכן להתאמץ ולעשות דברים עבורי שהוא אינו מסוגל להם כי הוא כבר שלים עם העובדה שזה הוא וזה סוג הקשר שהוא מוכן/רוצה/מסוגל לקיים.אני מאוהבת בו, אמנם איני רוצה להגדיל את המשפחה או לעבור לגור איתו, אבל חסר לי המגע והנשיקות החושניות, כירבולים על הספה וכל מיני גינונים של אוהבים.מצד אחד אני מבינה שזה סגנון הקשר שהוא מוכן להעניק לי (לטענתו למעט עם אשתו בתחילת היחסים שלהם, שאר הקשרים שלו, גם שבאחד מהם הוא היה מאוהב, התנהלו בדומה) ומצד שני קשה לי לוותר על דברים קטנים אך מהותיים.הוא טוען שאדם שאינו אוהב את עצמו אינו מסוגל לאהוב אחר בעוצמות גבוהות. הוא לא מטיל בי את האשם אלא בעצמו. הוא לא רוצה ומסוגל לקיים קשר זוגי תקין איתי או עם אחרת על כן הוא מאוד מפנק בארוחות יוקרתיות ומחוות שהן לא רגשיות.אני תוהה, האם משהו יכול להשתנות אצלו בעתיד? האם כדאי לגמור עם זה, יכאב אבל הזמן יעשה את שלו? האם להישאר כי בסך הכל נחמד ביחד אבל להסתפק ולהגיד שזה מה שיש?הייתי שמחה לשמוע דיעות נוספות.שרון
ד"ר אורן חסון
רוך ואהבה
⌄
שרון יקרה,
את נמצאת עם הגבר הזה כשנה, ומגדירה את הקשר כך, כ"יוצאת איתו", ולא כבן זוגך. משהו בקשר הזה מקשה עליך להגדיר אותו כיותר מזה, והמשהו הזה זו ההתנהגות שלו כלפייך, הריחוק וחוסר היכולת שלו להתמסר לקשר ולך.אני לא יכול לדעת מה הגורם הממשי לכך. זה יכול להיות המגבלות האישיות שלו עם כל אחת, לאחר סיום קשר הנישואים שלו, וזה יכול להיות שזה הקשר איתך, או סוג של שילוב של הדברים, כלומר, שרק קשר או אשה מאד מיוחדים יוכלו לפתוח אותו יותר. החדשות הטובות הן שהוא גלוי איתך בעניין הזה, ולכן את יודעת טוב יותר היכן את עומדת. החדשות הרעות הן שזה כנראה משהו בסיסי מספיק בו, בראיה שלו אותך או שניהם, שאינם מאפשרים לו להתמסר יותר רגשית, ואולי גם להתחייב יותר, ומכאן שהסיכוי שלך לשינוי הוא נמוך.אם זה מאד חשוב לך (ועושה רושם כזה), ולא תהיי מוכנה להישאר בקשר כזה, את יכולה לנסות ולטלטל אותו קצת, ולראות אם את חשובה לו. כלומר, לומר לו שתודה, אבל שכך את לא מוכנה להמשיך, ושלום. ולאחר שבועיים-שלושה לבדוק מה מצבו. יש סיכוי שהטלטלה הזו תעשה לו משהו. אם לא, הגידי שוב שלום, ללא משחקים, ואל תביטי לאחור.