גבר מכה: זיהוי ומה לעשות
בחורה
האם גבר שמרביץ, יכול להפסיק...
⌄
שלום ,
כשאני מעצבנת החבר שלי ,הוא מרים עליי יד ומרביץ לי .הוא לפעמים מאשים אותי , ולפעמים אומר שהוא מוכן לעשות הכל שלא יחזור על זה .השאלה האם זה דבר שיכול להפסיק ??האם טיפול יכול לעזור ?
ד"ר אורן חסון
זהירות: גבר מכה!
⌄
בחורה יקרה,
את נמצאת עם גבר מכה.אנא, ראי סימני זיהוי כאן:http://www.no2violence.co.il/Articles/Article015.htmההתנהגות שלו טיפוסית לגבר מכה, וכך גם ההאשמות שלו, וגם החרטות.בדרך כלל ההמלצה היא חד משמעית, לקום וללכת.קחי בחשבון שזה לא יפסיק. קחי בחשבון שהוא לא ילך בעצמו לטיפול, כי זה מה שבדרך כלל קורה, או שיפסיק טיפול באמצעו. אבל את יכולה לנסות אותו. אני ממליץ שייצור קשר עם ד"ר חן נרדי, העוסק בסדנאות גברים, ולבדוק אפשרות איתו.במקביל, ובלי שום קשר – כי כמה שלא תעצבני גבר, שום דבר לאמצדיק הרמת יד עלייך - בדקי גם את עצמך. שאלי את עצמך אם יש לך בעיה בניהול כעסים, ואם את חושבת שיש, כדאי שתטפלי בה למען הקשר הבא שלך.
בחורה
זהירות: גבר מכה!
⌄
שלום ,
ותודה לך .אני לא מאשימה עצמי - כי כמו שאמרת ( לא משנה כמה שאעצבן גבר , שום דבר לא מצדיק הרמת יד ) .
כמוני כמוך
שלום לך
⌄
אני יכולה להזדהות איתך מאוד אני גם חשבתי כמוך ותמיד השארתי לעצמי מקום של "אולי הוא ישתנה ? אולי אם אני יעשה כך וכך אז הוא יפסיק? אולי אם אני ידבר איתו על זה הוא יבין שהוא עושה טעות? אולי פעם הבאה זה לא יקרא?,,, אבל מאמי כלום לא שינה את העובדה הכואבת ,חוץ מזה שאני בסוף התחתנתי איתו ויש לי ילדים מימנו,,,אני היתי טיפשה ותמימה ,תני לי לתת לך עצה ,תעזבי כל עוד את יכולה ,,, לתיפוסים האלה יש יכולת מדהימה ולא מורגשת לישלוט עליך ולתת לך להרגיש תלויה בו ושאת לא יכולה בלעדיו,תברחי מימנו כמו מאש כי ככול שתימשכי איתו את הזמן את יותר ויותר תישאבי לבור שלא תוכלי לצאת מימנו ,אני רק מקווה אחות יקרה שאת לא תיהי טיפשה כמוני .ותצאי עוד לפני שנכנסת...מאחת שאכפת לה...