זוגיות: ריגושים, פנטזיות ויציבות

תאריך פנייה: 02.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורן
רגשות כלפי אחרת
02.03.2014 • 19:47

שלום
!אני בן 23, לפני חודשיים וחצי חזרתי מטיול של כמה חודשים שבמהלכו אני וחברתי (כרגע 4 שנים יחד) נשארנו ביחד.במהלך הטיול הכרתי מישהי ממש חמודה והיתה בינינו משיכה.. לא קרה שום דבר אך מאז אינני מצליח שלא לחשוב עליה !הקשר ביני לחברתי מעולה אבל היא כבר לא מושכת אותי נשארה האהבה והאמון.אני לא יודע מה לחשוב..אולי זאתי סתם משיכה טפשית ועדיף להצמד למוכר ואהוב ולדעת שיש לי מישהו שאוהב אותי בכל התנאים?אולי עדיף יהיה בכלל ללכת עם הרגשות שכרגע אני מרגיש ולתת צ'אנס למשהו חדש?ואם לא אעשה זאת האם תמיד אעלה בראשי תמונה של האחרת?לאיזה חלק בלב צריך לתת אמון..

ד"ר אורן חסון
פנטזיה. האם היא לרגע?
03.03.2014 • 20:00

אורן יקר,
זה לא טריוויאלי שיש מישהו שאוהב אותך ללא תנאים. הסיכוי שזה יילך עם אותה אחת, הוא לא ידוע, וזו שאיתה אתה נמצא היום, מוכרת וידועה. זה יכול להיות נפלא, אבל לאנשים רבים גם פחות מרגש.אני מתרשם שאתה מחפש בת זוג קבועה, ולא התפרפרויות. אם אתה מחפש פשוט התנסויות נוספות, קרא בבקשה את ההתכתבות שלי עם דוד.אם אתה מחפש בת זוג קבועה, כשהמטרה שלנגד עיניך היא חיים משותפים, חשוב שוב על בת זוגך, ואם היית מחליף אותה. לא אם היית מחפש ריגושים לרגע, אלא אם היא מספיק טובה לך, ואם אתה דואג לה ורוצה באושר שלך, ועוד יותר, באושר שלה איתך.פרץ של רצון, או פנטזיה, לריגושים ולהתנסויות הוא דבר טבעי. לא כולם מתנסים בו, אבל כנראה רוב בני האדם, במהלך זוגיות ארוכה, חווים את זה. אפשר ליהנות מהפנטזיה כפנטזיה מבלי לגרום לנזקים אם אתה מגדיר אותה כפנטזיה עם ההבנה שאינך רוצה לממש אותך, ומצליח להגביל את זמנה ואת עוצמתה. אם אלו תופעות חוזרות, אז אולי יש בעיה בזוגיות, או שיש לך בעיה ביכולת שלך להתמודד עם זוגיות לאורך זמן, ללא הסיכונים שבגידה יכולה לגרום להם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083