איך לשחרר ולשמוח בשביל השני

תאריך פנייה: 01.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמי
חבר שלי טס לחו"ל
01.03.2014 • 17:34

שלום
ד"ר בהמשך להודעה שכתבתי לך בשבוע שעבר על איך אפשר להפסיק לקנא.. חבר שלי סיפר לי השבוע שהוא רוצה לטוס לחו"ל ל-3 ימים עם חברים שלו לאוסטריה לאיזה פסטיבל מוזיקה בעוד כמה חודשים..אמרתי לו שאני מאוד יעריך אותו ואני אשמח אם הוא לא יטוס וזה הדבר היחידי שהוא ישמע ממני אומרת לו על הטיול הזה, חשוב לציין כי לא הייתי הכי נחמדה אליו (בגלל כל הקנאה) ואמרתי לו שאם הוא טס אז הוא מוזמן למחוק את המספר טלפון שלי..אתמול הוא הזכיר שוב את עניין הנסיעה ושוב נהייתי מגעילה..והיום בבוקר הוא גם אמר על זה משהו ושוב נהייתי מגעילה וכבר נמאס לי שהוא מזכיר את כל העניין של הנסיעה כשהוא בכלל עדיין לא קנה כרטיסים..הוא שאל אותי למה אני לא מפרגנת לו ואמרתי לו ולא עניתי לו אבל חבר שלי לא טיפש והוא הבין מהר מאוד למה..(בגלל שאני קנאית)..וברור שאני לא יכולה לאסור עליו לטוס עם חברים ואני לא יכולה להמשיך לאיים עליו עם כל הקטע הזה של הטלפון אני פשוט לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות אני לא רוצה שהוא יטוס וכל פעם שהוא שהוא מזכיר את זה אני נהיית מגעילה.איך אני יכולה להפסיק לתת לדברים כאלה להשפיע עלי? אני לא רוצה להיות מגעילה אליו אבל מצד שני אני גם לא רוצה שהוא יטוס ואני לא יודעת איך עוד לגרום לו להבין את זה..

ד"ר אורן חסון
מרגישה רע כשטוב לו בלעדי
01.03.2014 • 20:37

תמי יקרה,
אם את מפנה אותי לפנייה קודמת, ולא נתת לי לינק אלא מועד כללי, אני חושב שמן הראוי גם שתשמרי על הכינוי שלך, כדי לחסוך לי את המאמץ לחפש. זו הערה כללית כלפייך וגם כלפי אחרים שמפנים אותי לפניות קודמות.באשר לתגובתך: את הרי מבינה שאת "לא יכולה לאסור עליו לטוס עם חברים", אבל את עושה זאת, ואת "לא יכולה להמשיך לאיים עליו עם כל הקטע הזה של הטלפון", אבל את עושה זאת. ואת ממשיכה ושואלת, בהמשך לפנייתך הקודמת (אז כ"מימי"), איך את יכולה להפסיק לתת לדברים האלה להשפיע עליך?קודם כל, על ידי כך שתביני שיש סתירה מהותית בין השאלה הזו לבין הצורך "אני גם לא רוצה שהוא יטוס". כי בעצם השאלה המהותית שלך צריכה להיות איך אני יכולה ללמוד לאפשר לו לטוס מבלי להרגיש רע. לדעת לוותר לו, ולהרגיש טוב אם הוא שמח עם זה. לרצות שהוא יטוס, ולהחליט שאת תתמודדי עם זה כי זה חשוב לך! ולדעת לשמוח איתו כשטוב לו במשהו, גם אם את לא שותפה לאותו משהו. כמו שהיית רוצה שיהיה שמח במשהו שאת שמחה בו, גם אם זה לא בהכרח קשור אליו. את לא בתחרות איתו, ואולי זה דבר חשוב שאת צריכה ללמוד לעבוד עליו.ואת התשובה איך עושים את זה כבר נתתי לך בפנייתך הקודמת. אנא קראי אותה שוב:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3818332

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083