זוגיות צעירה: תלות וקשרים משפחתיים

תאריך פנייה: 20.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דורין
משבר מתמשך
20.10.2012 • 16:39

שלום,
אני בחורה צעירה,מאורסת כשנה,אני והארוס מתגוררים אצל אמו בגלל שעדיין לא מצליחים לעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית.הם 4 אחים,האחות הגדולה היא קרובה לגילנו,וקצת הרבה קשה לי איתה,הפרידה האחרונה שלנו הייתה בזכותה בגלל הריב שפרץ ביני לבינה,לא חסר לי חסרונות,לפעמים אני מגזימה בדבריי אבל זה קורה רק כאשר פורץ ריב או וויכוח רציני,אני והארוס כבר לא מסתדרים הרבה זמן אבל עדיין שורדים יחד....בגלל השנים הרבות שאנו יחד קשה לי לוותר על הזוגיות הזו ,שלשום היינו באירוע אני הוא אחותו ובעלה,אני והארוס רבנו לידם והיא כמובן התערבה לטובתו,התערבה בצעקות וקללות,לא נתתי חשיבות ויצאתי משם.אני והארוס הספקנו להשלים אבל כנראה שאחותו הספיקה לספר את הסיפור שהיא רוצה ללספר ולא את כל הוויכוח האמיתי שהיה לאמא שלהם.היום בבוקר אמו שלו שאלה אותי,נו מה עם הדירה שלכם מתי אתם מתכוונים להשכיר?כל זה בלי ששמעתי על הרעיון מהארוס.אני כמובן מאוד נפגעתי אבל היא אישה באמת טובה וכנראה שהיא לא יכולה להמשיך עם המלחמות האלה באמת.אני באמת חושבת על לחזור לאמי אבל אז הקשר שלנו יסתיים וזה הפחד הכי גדול שלי,לאבד אותו.
אני משתגעת עם עצמי זקוקה לעזרה וייעוץ ..
תודה מראש

ד"ר אורן חסון
לפעמים צריך יותר מלשרוד
22.10.2012 • 17:13

דורין יקרה,
קשה להיות זוג צעיר שתלוי בהורים ובקשרים אחרים. במצב הזה, זה לא רק את והוא, אלא יש גם תלות רבה ומעורבות רבה ביחסים אחרים.לפחות אמו של ארוסך היא אדם טוב, לא מתלהם, ומתחשבת בך. זה עוזר, וטוב ללמוד מאדם כזה. את אמנם בוחרת את בן הזוג שלך, אבל כתוצאה מכך, ובעיקר בגילאים צעירים, את הופכת להיות מעורבת יותר גם ביחסים עם קרובי משפחתו המיידיים, ולא פעם גם תלויה בהם, כפי שקורה לכם. האם את יכולה להיות סבלנית יותר? - אני מקווה. לא כתבת לי כמה זמן עוד נדרש לשלב הנוכחי. ולפעמים זה אומר תקשורת טובה, באמת טובה, עם בן זוגך, כדי שעניינים כמו הסיפור עם אחותו לא ייפגע באמון שיש לכם זה בזה.אני מבין גם את הפגיעה שלך כאשר הוא פתח את האפשרות לשכור דירה מול אמך עוד לפני שעשה זאת מולך. יתכן מאד שרצה לדעת אם ואיך היא תוכל לסייע לו, כדי לדעת מה להציע לך. אל תקחי זאת למקום של חוסר אמון, אלא יותר כנסיון לבדוק את האפשרויות כדי שיבוא אליך עם הצעה שלמה לדיון מעמיק יותר. אני לא חושב שהוא רצה להחליט בלעדייך, אלא לבוא אליך יותר מוכן.ראי בבקשה גם את המאמר שלי עליעוץ זוגי לזוגות צעירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083