זוגיות צעירה: משבר רגשי וטיפול

תאריך פנייה: 22.08.2012 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
עדן
מבולבלת וחרדה...
22.08.2012 • 11:43

שלום.
אני בת 23 ובן זוגי בן 26. אנחנו ביחד 3 וחצי שנים וגרים ביחד שנה. לפני חודש וקצת נפרדנו ל3 שבועות בגלל חילוקי דעות שלנו על דברים מסוימים ואני חזרתי לגור עם ההורים. כשנפרדנו הוא פתח פייסבוק ואני גם פתחתי. אחרי 3 שבועות הוא התחיל להתקשר אלי ולשלוח לי הודעות בפייסבוק שהוא אוהב אותי ולא יכול לחיות בלעדיי שהוא מוכן למות בשבילי ושהחיים שלו זה לא חיים עכשיו ושבחיים הוא לא אהב מישהי כמו שהוא אוהב אותי. חזרתי הביתה כי גם אני אוהבת אותו. כשחזרתי רצינו לראות את הפייסבוק אחד של השני, את ההודעות.. כשנכנסתי לפייסבוק שלו נכנסתי לשיחה עם חבר שלו וחשכו עיניי מהדברים שראיתי. הם דיברו שם על בחורה (שהיא ידידה של החברים שלו ואני מכירה אותה מזמן גם) וחבר שלי כתב היא משגעת אותי בטלפון היא לא מפסיקה להתקשר והיה כתוב שהוא לא עשה את זה מזמן (לא קיים יחסים מזמן) ושהוא היה בסטלה והיא לא מפסיקה להתקשר דברים כאלה.. אני ישר התחלתי להיכנס להיסטריה ולבכות והוא נשבע לי שחבר שלו כתב את זה בשמו ושחבר שלו גם כותב לו מהפייסבוק והוא אמר את רוצה אני יתקשר אליו עכשיו שתראי שאני לא משקר..ואז ראיתי שהיא שלחה לו הודעה לפלאפון אני צריכה לדבר איתך בלי שידעו משו כזה.. ועוד יותר התחלתי להיכנס להיסטריה.. התחלתי לשלוח לה הודעות למה שלחת לו הודעה היא אמרה אני לא יכולה להגיד לך זה קשור לחבר שלו ושיגעתי אותה בהודעות היא כתבה לי אני עם חבר שלו בכלל ודברים כאלה..האמנתי להכל.. ויומיים אחר כך באמצע הלילה הלכתי למחשב נכנסתי שוב להודעות האלה והתחלתי לבכות התקשרתי אליה וקיללתי אותה בטלפון היא אמרה לי נראה לך שאני יהיה איתו וניסתה להרגיע אותי.. הוא שמע שהתקשרתי התעורר והתחלנו לריב.. הוא בכה ואמר שהוא האמין לי להכל ואני לא מאמינה לו והתחיל לעשות לעצמו חתכים בידייים.. חיבקתי אותו והאמנתי לו. עכשיו מה שקורה זה שאני בחרדות ואני עדיין חושבת על זה.. למרות שלא היינו ביחד 3 שבועות זה עדיין כואב לי אם יש מצב שהוא עשה משהו.. אני לא מצליחה להירדם בלילה ואני בוכה באמצע הלילה ולא מפסיקה לחשוב על העניין הזה .. החרדות וחוסר הודאות הורגים אותי.

ד"ר אורן חסון
על סף ההיסטריה
22.08.2012 • 18:09

עדן יקרה,
קשה לך, כי את לא בטוחה בו, וגם לא בטוחה בעצמך. ומצב כזה הוא באמת לא פשוט. אבל אתם בני 23 ו-26, ובכל זאת מתנהגים רגשית באופן מאד לא בוגר, ועל סף ההיסטריה. כל העניין הזה בודאי שמערער את הזוגיות שלכם, והרגשות שלכם נעים כמו ברכבת הרים, פעם למעלה, ופעם באשפתות. זה לא מועיל לך, וזה לא מועיל לו. הגעתם למקומות רגשיים שהם באמת בעייתיים, ולהערכתי, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי שבו תלמדו גם לטפל כל אחד בעצמו, בנוסף לתקשורת הזוגית שלכם, או לטיפול פרטני לכל אחד מכם בנפרד - מה שאולי יאפשר לכם יותר זמן איש לעצמו במהלך הטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדן
על סף ההיסטריה
22.08.2012 • 20:45

אבל איך אני מפסיקה לחשוב על זה? החוסר הודאות על זה שאני לא יודעת מה היה הורג אותי! אני כל היום בוכה .. משגע אותי שהגבר שאני אוהבת ושאני איתו 3 וחצי שנים קיים יחסים עם מישהי אחרת.. למרות שהיינו פרודים. הוא מצידו מכחיש.. למרות שהכל מצביע על כך שכן היה משהו. מה לעשות לשכוח מזה לנסות לסלוח ? האם זה נחשב בגידה? היינו פרודים ל3 שבועות...

ד"ר אורן חסון
חיבור רגשי
24.08.2012 • 15:43

עדן יקרה,
אם נפרדתם, מן הסתם הוא היה רשאי לעשות ככל העולה על רוחו. וגברים, יותר מנשים, נוטים לחפש פתרונות "מעשיים" למצוקות הרגשיים שלהם, כלומר, "לעשות משהו". ובמקרה של פרידה, זה לחפש, ולפעמים מיידית, משהו חדש. ולא פעם - כי הם מחוברים פחות למקורות הרגשיים שלהם, ולכן חושבים שזקוקים לזמן החלמה קצר יותר. כאמור, טיפוסי יותר לגברים.אבל את נפגעת, כי בעינייך - הוא לא התאבל מספיק, ולכן אולי, לכאורה, לא היה מחובר רגשית מספיק אליך. כפי שכתבתי כאן, זה לא בהכרח נכון, והצעתי לך פתרונות מעשיים.

בברכה,
עדן
חיבור רגשי
27.08.2012 • 19:25

ישנה בעיה נוספת שגורמת לי לחרדות ולמחשבות. בשיחה שקראתי בפייסבוק שלו היה כתוב שמה שהיה עם אותה הבחורה היה ללא אמצעי מניעה.. ואני מפחדת שאולי הוא נדבק במשהו ושזה יעבור אלי.. אני נורא מפחדת ואני כל היום חושבת על זה ונתקפת בחרדות... וכמובן שאני לא יכולה להגיד לו שיעשה שום בדיקה כי הוא מכחיש שהוא היה עם אותה בחורה.. אבל במידה וכן היה משהו ויש סיכוי כזה למרות ההכחשות שלו.. אני מפחדת נורא שאולי הוא נדבק וידביק אותי גם..בבקשה תייעץ לי מה לעשות ואיך להתגבר על החרדות האלה..

ד"ר אורן חסון
העובדות לאשורן
28.08.2012 • 10:36

עדן יקרה,
הרי אני לא מכיר אותך ולא את העובדות לאשורן. מכיוון שגם את יודעת את זה, כל מה שאגיד כאן לא ירגיע אותך. את צריכה טיפול בחרדות, שניכם אולי זקוקים ליעוץ זוגי - גם כדי שהתקשורת ביניכם תעבוד טוב ונכון יותר כי החרדות שלך נובעות גם מדברים שאתם אומרים או שאתם לא יודעים לומר אחרת, ואני מחזיר אותך לתשובתי הראשונה.

בברכה,