זוגיות צעירה: חלום על אהבה לנצח

תאריך פנייה: 30.12.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיי
מסובך?
30.12.2010 • 11:44

אני בת 18, גיל מוקדם לדאוג כל כך הרבה והאקס שלי בן 18 גם, אנחנו לומדים באותו בית ספר.היינו ביחד כ4 חודשים, כשלפני היינו ידידים קרובים חצי שנה וזה פשוט התגלגל למערכת יחסים ממש יפה. במהלכה אבא שלו נפטר :( ותמיד הייתי שם בשבילו, לא שפטתי אותו. אבא שלי גם נפטר אך לפני כ5 שנים מאותה סיבה כך שאני יכולה להבין את הרגשוות שלו.הוא נפרד ממני לפני כחודשיים בטענה שהוא אוהב אותי אבל הוא צריך לסדר עניינים עם עצמו וכמובן שהייתי עצובה.הפסקנו לדבר במשך כחודש וחצי כי חשבתי שהוא מתעלם ממני והוא חשב שאני מתעלמת ממנו כמו שני ילדים קטנים.. אז יום אחד הוא החליט לשלוח לי הודעה דרך המחשב וקיבלתי את זה יפה, בלי לעשות לו קטעים.בבית ספר אני קצת אדישה אליו, למרות שהוא בא ומתקרב.אני יודעת שהוא בדיכאון.. אתמול התכתבנו והוא אמר שהוא מרגישה בודד, שאין לו חברים ושהוא לא יוצא בימי שישי כבר חודש שלם כי פשוט אין לו עם מי ואמרתי שלדעתי זה לא נכון.. יש לו חברים והוא אמר שככה זה נראה מהצד אבל שבתכלס לאף אחד לא כזה אכפת.הוא לא חולק שום דבר עם אף אחד והוא אמר שאני לא נחשבת "חבר" כי הוא מכיר אותי ויודע איך אני "עובדת" (לא ממש הבנתי למה הוא התכוון)וכשהוא חולק איתי דברים לפעמים הוא מפסיק באמצע כי הוא בחור כזה שלא אוהב לדבר על דברים שעושים לו רע..אני אישית מרגישה אליו רגשות ורוצה לחזור להיות איתו ממש, אני מרגישה שאני מפספסת משהו אבל אני לא בטוחה מה הוא מרגיש.. הוא אמר לי פעם שקשה לו להתחבר אל אנשים, שגם אם הוא רוצה זה קשה לו.מצד אחד ממש בא לי להיות שם בשבילו ולחזור להיות איתו אך מצד שני אני לא יודעת מה הוא מרגיש.. לפעמים זה נראה שכן, לפעמים זה נראה שלא.. האם הוא חולק איתי דברים בגלל שאין לו פשוט עם מי לחלוק או שהוא חולק איתי כי הוא מעוניין בי וסומך? מה כדאי לעשות, להיות שם בשבילו גם אם זה גורם לי לחשוב מה הוא מרגיש ומה הוא לא?

מיי
מסובך?
30.12.2010 • 12:00

אה, וגם הייתי הראשונה שלו אם זה משנה משהו

ד"ר אורן חסון
קצת. שאלה של חלום ופישרו...
30.12.2010 • 21:24

מיי יקרה,
זה אכן לא פשוט לדעת מה הסיבה העיקרית שבגללה הוא איתך. אבל מצד שני – היכולת שלך לאפשר לו לחלוק דברים, גם היא חלק מהערך שלך.אם את מחפשת עכשיו מישהו להתחתן איתו... לא יודע מה לומר לך. אבל בכל זוגיות ראשונה וצעירה – דברים יכולים להשתנות. תמיד כאשר נוצר קשר זוגי ויש אהבה – החלום הוא על אהבה לנצח. הסטטיסטיקה לא תמיד מראה שזה כך. היתה אצלי פעם בטיפול מי שאמרה – אני רק רוצה להיות בטוחה שהוא יהיה טוב עבורי לכמה שנים, שנעשה ילדים ביחד, ושהוא יהיה אבא טוב. ואם אחרי כמה שנים זה יסתיים, כי כך הסטטיסטיקה, אז זה בסדר לי. אני מוכנה להסתפק בזה.מכאן שהשאלה היא עד כמה החלום הרומנטי של אהבה לנצח משמעותי לך, או אם את מאפשרת מקום לקשר שהוא טוב לך עכשיו, ושיקרה מה שיקרה אחר-כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083