התמודדות עם טראומה וזוגיות

תאריך פנייה: 01.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
בבקשה עזרה
01.01.2011 • 19:13

ד"ר שלום ,אני בחורה בת 31 , לפני 9 חודשים נפרד ממני בן זוג שאהבתי מאד , הקשר היה טוב היה נראה שיוביל לחתונה , היינו 8 חודשים ביחד ויום אחד משום מקום הבחור יידע אותי שמאיזשהי סיבה הוא לא רואה אותנו נשואים ובזה זה נגמר . הפתאומיות של הדברים יחד עם האהבה הענקית שחשתי כלפיו גרמו לי להתרסק מבחינה רגשית לקח לי חודשים להתאושש מהמכה וכשהתחלתי להכריח את עצמי לצאת הייתי חוזרת בוכה מכל פגישה לא מבינה מה היה פה בכלל , ומה פתאום אני יוצאת עם מישהו אחר .עכשיו תודה לאל אני במקום אחר , אין בי כל רגש חיובי כלפי הבחור ההוא והאמת היא שהוא לא מעניין אותי בכלל . אבל הוא עדיין משפיע על חיי בצורה הכי נוראית שיכולה להיות , התחלתי לצאת עם בחורים ושמתי לב שאני פשוט לא מסוגלת לתת אמון באף אחד . אם הם אומרים לי משהו חיובי מה שעובר לי בראש באותו הרגע זה "כן... עכשיו הוא חושב ככה מחר זה יעבור לו והוא יעלם לי ..." כל מחמאה נשמעת לי משהו ציני ולא אמיתי והגרוע הוא שסוף סוף מצאתי גם בחור שמאד מוצא חן בעיניי ואני מרגישה שאני הורסת את זה במו ידיי , הוא מתנהג כמו שצריך אבל כל דבר מבחינתי שלילי או חיובי מקבל פרשנות מעוותת ואני מקרינה את זה החוצה . אני משנה מצבי רוח בגלל שטויות ואני מרגישה איך קשר שהתחיל נכון ומקסים נהרס לי בידיים בגלל שאני לא מסוגלת להשתחרר מהתחושות הללו . אני לא יכולה באמת לסמוך עליו אני לא באמת מאמינה למילים שיוצאות מפיו אני מפחדת להיסחף ולהתאהב בו מרוב הפחד שאני אפגע שוב . זה גומר אותי , אין לי מצב רוח , קשה לי להתנהל כך בקשר ואני כבר מרגישה שזה משפיע עליו ואני כ"כ כועסת על עצמי על זה אבל לא יודעת מה לעשות , הפחד הכי גדול שלי כרגע הוא להיפגע אני פשוט לא אעמוד בזה . האם יש טכניקה שאני יכולה לאמץ , דרך מחשבתית או כל טיפ אחר שתוכל לתת לי יתקבל

ד"ר אורן חסון
טיפול בטראומה
02.01.2011 • 00:07

גלית יקרה,
עברת טראומה. פשוטו כמשמעו. בשל הטראומה הזו איבדת בעיקר את הביטחון ביכולת שלך לקרוא גברים. כי הנסיון המר שלך היה שהיה לך קשר שהיה טוב מבחינתך, יציב, עם עתיד ברור, שלפתע גילית שהיו בו המון דברים מתחת לפני השטח שלא ידעת עליהם, ושהובילו אותו להחלטה פתאומית – מבחינתך – להיפרד.את צריכה לבנות מחדש את הבטחון שלך בעצמך, וביכולת שלך להבין אנשים. כרגע, מרוב פחד, את מכינה את עצמך לכישלון. אולי בעיקר מראה גם לעצמך וגם לסביבה שהפעם לא יעבדו עליך. שהפעם את יודעת שלא רוצים אותך – ואפילו אם זה לא נכון. כי חשוב יותר שלא תצרי לעצמך תדמית של פראיירית שלא מבינה כלום. אלא שהתוצאה, כפי את אומרת, עלולה להיות שאולי תדעי, וכולם ידעו, שאת לא פראיירית, אבל מצד שני, את עלולה להישאר לבד מהסיבה הלא נכונה – והיא כי את מקלקלת את הקשר, והופכת את הזוגיות שלו איתך ללא נעימה.את יודעת מה את צריכה לחשוב. כטכניקה – חשוב שתצרי לעצמך הסחות דעת כשאת נקלעת לחשיבה מזיקה, שאת כבר יודעת לזהות אותה. וחשוב גם ללמוד להפסיק לפחד. אלא שקל להגיד ולא כל כך קל לבצע... בשל עוצמת הקושי, ובשל הטראומה שללא ספקת עברת, אני מציע לך לשקול סיוע מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083