זוגיות: ציפיות מול מציאות

תאריך פנייה: 31.10.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דיקלה
חוסר אמון
31.10.2013 • 12:23

שלום
ד"ר,אני בת 31, נשואה פעם שניה עם שני ילדים מנישואים קודמים.אני ובעלי קרוב ל 4 שנים יחד.בשנה השניה של הזוגיות שלנו, עוד כשהיינו חברים , תפסתי על חם התכתבות שלו עם בחורה בפייסבוק, ההתכתבות הייתה אינטימית וגסה.החלטתי להיפרד ממנו והוא מבחינתו עשה את הכל על מנת שאשאר , אפילו הציע נישואים.נישאנו, ובאותו חודש נכנסתי ממנו להריון ונולד לנו ילד.עברו שנתיים מאז, אך אינני מצליחה לקחת את עצמי בידיים ולבנות שוב את האמון, אני מטיחה בו ההאשמות אינסופיות על כך שהוא גבר בוגד .אני חייבת לציין שהוא מנסה לעשות כל מאמץ אפשרי על מנת להוכיח לי שהוא רק שלי. אך אני מבחינתי לא מצליחה להאמין לו .אני מכירה את המשפט: גבר בוגד-תמיד בוגד !!! על אף שהייתה בגידה וירטואלית ולא פיזית.אני חייבת לציין עוד שאני בחורה סקסית ויפה, ותמיד עשיתי הכל למען הבן זוג שלי, בשביל שלא יחפש בחוץ . וזה בכל זאת קרה.אני חייבת עזרה, איך אני יכולה לעבוד על בעיות האמון האלו ?יחד עם זאת אני שוב בהריון ובדרך הילד השני המשותף שלנו...מה אני צריכה לעשות ???הזוגיות שלי מתפוררת בגלל המריבות שלכאורה נוצרות בגלל האשמות שלי נגדותודה רבה

ד"ר אורן חסון
ציפיות לא מודעות?
02.11.2013 • 19:42

דיקלה יקרה,
כמו שזה נראה, חלק מהבעיה הוא בהחלט שלך. אחרי הכל, אם התפיסה האמיתית שלך את המציאות היא ש"גבר בוגד הוא תמיד בוגד" - למה התחתנת איתו?האם כי הוא גבר מוצלח מבחינות אחרות, וחשבת שלא תמצאי כזה ושאולי תצליחי להתגבר על הבעיות הפנימיות שלך של חוסר אמון, מה שלא הוכיח עצמו עד כה? האם זה כי חשבת שייסורי המצפון שלו, והחרטה שלו יגרמו לו להיות נשלט על ידייך ללא עוררין וזה לא הוכיח את עצמו, ועל כך את כועסת או מתאכזבת בכל פעם מחדש?לפי מכתבך, את לא כותבת שהוא חזר על כך, כך שהעניין הוא באמת שלך - בפער שבין הציפיות שלך ממנו לבין המציאות, או בפער שבין הציפיות שלך מעצמך (להתגבר על החרדות) לבין המציאות. המקום שאליו הגעת היום, אל הזוגיות ובתוכה, הוא בחירה שלך, שמסיבות שונות את לא לגמרי משלימה עם תוצאתה. לכן, עושה רושם שאת צריכה להתחיל בטיפול עם עצמך, שאולי ישולב גם בטיפול משותף איתו. כך שהדבר הנכון הוא ללכת בהתחלה לבד ליועץ זוגי, ובהמשך גם לצרף אותו לתהליך, שאולי קשור לבנייה נכונה יותר של התקשורת ביניכם, אם זה מה שיוכל לסייע לתהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083