זוגיות פרק ב': אתגרים ופתרונות

תאריך פנייה: 21.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
זוגיות
21.11.2013 • 09:35

בוקר טוביש לי קשר עם גבר המבוגר .עד לפני כחודשיים הקשר היה בלתי מחייב.ואז הוא ביקש ממני קשר זוגי וכך היה.אנחנו נפגשים כל יום.מדברים בטלפון הרבה הוא מאוד אוהב את הילדים שלי והם אותו.כל התקופה שהיינו בקשר בלתי מחייב הוא בקושי היה מתקשר הרבה פעמים היה מתעלם מהטלפונים שלי.שהתגרשתי לאחר כמה שנים שהיינו פרודה הוא כל הזמן אמר שאתפנה הוא ירצה קשר רציני .ושהתגרשתי הוא אמר שזה לא דבר משמח.וקשה לו בגלל הילדים.עכשיו שהחלטנו על קשר זוגי הקשר הוא הדוק מאוד.בגלל שרציתי אותו מאוד כל פעם שביקש ממני משהו הסכמתי.בזמן האחרון היו לנו ויכוחים על זה שאני מתווכחת איתו על כל דבר.הוא אמר לי שלא הייתי ככה פתאום אני מגיבה בשלילה על כל דבר שמציע לי .אמרתי לו שיש לי דעות משלי הוא יכול להציע אבל לא צריך לחייב אותי לעשות.הוא אמר שהוא לטובתי.והוא יחשוב עם הקשר הזה מתאים לו בכלל.כי לדעתו אני לא מקבלת את דעותיו.רציתי לדעת האם זה לא נראה שהוא רוצה להשתלט.יש לי גם חיים שלי ואני מרגישה שכל פעם שלא אסכים לדעותיו אז הוא יגיד לי שהוא חושב להיפרד.ואני לא יודעת אם להמשיך בקשר זה? כי אני מרגישה לחץ מצידו.אודה על תשובתך

ד"ר אורן חסון
זוגיות פרק ב'
24.11.2013 • 12:17

מירב יקרה,
מן הסתם, כל עוד קשר אינו מחייב, והוא אינו צמוד כל כך לכן, יש פחות מקום למריבות, ופחות מקום לחילוקי דעות. עכשיו, כאשר זה הופך להיות גם צמוד יותר וגם רציני, אנשים נוטים לפעמים להציף יותר דברים, כדי לנסות לתקן דברים שהיה קל יותר להניח להם קודם, וגם - יותר רואים כל הרגל ושינוי, כתקדים - וזה מפחיד. האם בגלל זה את מתנגדת להצעות שלו? - אולי. האם בגלל זה הוא שם יותר גבולות להתנגדויות שלך ולאופן שבו את שוללת הצעות שלו? - אולי גם.אני חושב ששניכם חוששים, כל אחד ממשהו אחר. האם בנוסף לכך את גם שומרת לו טינה על כך שלא התפנה עוד קודם? - גם זה יכול להיות.זוגיות של פרק ב' אינה פשוטה, בשל מטענים רבים שאנשים מביאים איתם, הן בשל הרגלים של שנים רבות יותר, הן בשל אכזבות קודמות, והן בשל העובדה שיש להם ילדים ורכוש ומחוייבויות רגשיות ופחדים הקשורים לזה. במקרים רבים מאד, ואולי אפילו ככלל, אני חושב שזוג של פרק ב' טוב יעשה אם בתחילת הדרך ילכו לייעוץ זוגי, כדי ללמוד ליצור תקשורת שהיא יותר נטולת פחדים ויותר קשובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083