זוגיות פרק ב': אתגרים ופתרונות
גבי
פרק ב
⌄
שלום
אני בפרק בי + 2 מהצד שלי ומהצד שלו + 3 אנחנו חיים ביחד כבר שלוש שנים מתמרנת בין הילדים שלי לשלו עדיין קשה אין תחושת משפחה אמיתית יש חרדות לגבי העתיד מרגישה שחיה בתוך אשליה גדולה בייחוד שבן זוגי לא מסיים עינייני גירושים בשל ביוקרטיה וכסף עם האקסית שלא מוותרת ועושה חיים קשים בנוגע להכל מצד שני מבינה אותו אבל מצד שני אני אומרת לעצמי לא הייתי צריכה להיכנס לזה ואף רציתי ילד משותף על מנת להרגיש שלמה והוא לא מעוניין בשום אופן ותחושה זאת מחזקת אצלי החרטה למה בעצם אני פירקתי את המסגרת שלי למענו כי לא מוכן לפגוע יותר בילדיו אבל מה איתנו נחיה ככה כל אחד מחולק לחצי חצי וזה מפריע לי מאוד ואף אני שוקלת לפרק הכל לפני שיגיע גילי ל35 כי אני רוצה עוד ילד ולהרגיש שאכן יש לי משפחה שלמה . התחלתי לקבל גם סלידה ממנו עקב כך שלא רוצה ממני ילדים
ד"ר אורן חסון
זוגיות פרק ב'
⌄
גבי יקרה,
לא פשוט לפרק מסגרת למען מישהו אחר. בעיקר, כי ההתחלה היא עם הרבה "בלתי ידוע". וחלק מהדברים שאינם ידועים אינם רק ההתנהלות היומית עם בן הזוג החדש, אלא גם כל מה שיהיה חדש הן לך והן לו, וזה היכולת להתמודד עם הספיחים של הנישואים הקודמים. זה קשה, וזה לא פשוט. את כועסת עליו, ובעיקר כאשר הוא לא מוכן להתחייב לך ולא לספק צורך משמעותי שלך עד כדי יצירת ילד משותף, אבל את כן מוכנה להצהיר שאת רוצה שיפגע בילדיו (קראי בבקשה את הטקסט שכתבת - שאולי לא לגמרי התכוונת לו. האמנם?)יש לו צורך משמעותי שלא לפגוע בילדיו, ממש כשם שלך יש צורך משמעותי שלא לפגוע בילדייך. צריך למצוא את דרך הביניים של אמון הדדי בעניין זה. וקחי בחשבון שככל שהוא רואה יותר חיכוכים ביניכם, כך הוא ירצה פחות להביא איתך ילד, כי הוא יגיד לעצמו, בעקבות הנסיון הקודם שלו - טוב, נביא ילד, ואחר-כך ניפרד כי כבר עכשיו אני רואה סימנים לא טובים אז איך אני יכול לסמוך על זה? - ואם ניפרד, אני נכנס לחובות גדולים עוד יותר. וקל לראות זאת כך, כאשר הוא עוד לא מאוהב בילד שיבוא, וכאשר הוא כן מאוהב בילדים שיש (או מרגיש רגשי אשם כלפיהם, או מתחרה באימם על אהבתם) ולא רוצה שילד נוסף יפגע בהם.כל זה הוא תהליך לא פשוט. חשוב שתלכו לייעוץ זוגי כדי ללמוד להתמודד, וקחו בחשבון שהתהליך הוא לא פשוט כי הקונפליקטים וחוסר האמון הבסיסי בעקבות גרושים קשים אינם מקלים.קראי בבקשה גם את המאמר שלי על הקשיים שלתחילת הזוגיות פרק ב'.