זוגיות עם בת זוג מבוגרת - עצות
יותם
הצלחת מערכת יחסים הפרש גילאים
⌄
שלום ,
אני בן 27 יוצא כ -8 חודשים מתוכם 4 חודשים גרים יחד אם חברתי בת ה 32 ,מערכת היחסיים שלנו טובה מאוד שנינו מכבדים וסומכים אחד על השני , התקשורת בינינו טובה ואנחנו באמת חברים טובים.היא הבחורה הראשונה (והיו מספר מערכות יחסים ארוכות) שאני מרגיש שלתווך הארוך אנחנו נסתדר ויהיה לנו טוב.המשפחה שלי טוענת שאני עושה טעות שלתווך הקצר אכן יהיה לי טוב אך בעוד 10- 15 שנה אני אתחרט על ההחלטה זאת.שנשים מתבגרות יותר מהר מגברים ולא סתם מקובל שהאישה צעירה יותר מהגבר.שחיי הנישואין בימינו גם ככה לא קלים וזו התחלה ברגל שמאל.שאלתי היא:מניסיונך האם הפרש גילאים זה אכן פקטור רציני והאם מצב זה אכן יוצר קשיים בהמשך הדרך.תודה.
ד"ר אורן חסון
בת זוג מבוגרת יותר
⌄
יותם יקר,
יש זוגות שממשיכים לחיות כך שנים רבות. עיקר הקושי עלול להיות לך אם תרגיש, עם הזמן, שיש לך אופציות זוגיות אחרות. הקשר הפחות מקובל עם אשה מבוגרת ממך, עלול לתת לך מוקדם יותר תחושת קורבן, ותרוץ קל יותר להחליט לעזוב לטובת בת זוג אחרת. כלומר, הפרש הגיל עצמו לא ייצור לך בעייה בזוגיות, אבל כאשר יהיו לך קשיים בזוגיות, ההבדל הזהעלול להיות תרוץ פסיכולוגי לעזיבה. אלא מאחר שזה נכון גם כל פער זוגי אחר (למשל, אם היא נראית פחות טוב, או פחות משכילה או עם הרבה פחות קריירה וכסף), לא הייתי מאד מודאג במקומך.אגב, העובדה שנשים בזוגות נשואים בדרך כלל צעירות יותר מהגברים, נובעת מהנטייה של גברים לנשים צעירות (שיכולות לתת להם יותר ילדים לאורך השנים), ושל נשים לגברים מבוססים יותר כלכלית (ולכן, בד"כ מבוגרים יותר). מכיוון שבחברה המודרנית ממילא לא תרצה 15 ילדים, השיקול הזה רלוונטי פחות.בחן עם עצמך עד כמה אתה שלם עם הקשר הזה, ואם אתה שלם איתו, הייה מאושר.