הצדקות לנטייה אגואיסטית?
מוטי
געגועים לקשר מהעבר או דמיון
⌄
ד"ר חסון הנכבד והיקר
שלום רבאפרוש לך את בעייתי הכואבת, ואודה לך מאוד אם תחווה דעתך.אני בן 28 נשוי 3 וחצי שנים ואב לילד בן שנה. לפני שהכרתי את אשתי, סיימתי קשר אותו התחלתי באמצעות האינטנרט (כ3 חודשים) ורק כמה פגישות חיות.הקשר ההוא היה רק בתחילת התהוותו וברור שאהבה גדולה לא הייתה עדיין. אותה בחורה לא הייתה כ"כ סקסית ומושכת מינית ולכן ברגע שהכרתי את אשתי שהייתה הרבה יותר כזאת, הפסקתי את הקשר הקודם. לא הרגשי בכלל שגדעתי איזושהיא אהבה, רק ריחמתי עליה מאוד כי היא קצת הופתעה.את אשתי תמיד הרגשתי שאני מאוד אוהב, ושכחתי לגמרי מהקשר הראשון, אך לפתע אחרי כשלש שנים של נישואים ואחרי לידת הבן, התחילה לעלות לי לזיכרון כל הזמן אותה אחת שאיתה סיימתי את הקשר. בהתחלה אלו היו הבזקים קצרים שהדחקתי בקלות ואח"כ זה החמיר. אני כל הזמן שואל את עצמי באובססיביות ובמעגל,למה בעצם עזבתי אותה כ"כ בהחלטיות וללא התלבטות? האם זה היצר המיני שגרם לי לא לחשוב פעמיים ולהעמיק את הקשר עם אשתי? האם היא לא הייתה יותר מתאימה לי מבחינה "חברית" פתאום הדמות שלה עולה בשיא הצבע הוורד, ואני חש אולי זאת באמת הייתה מתאמיה לי, אולי הייתי צריך להמשיך? אני יושב ומדמיין כיצד החיים היו נראים אתה, ואז זה נראה לי כ"כ יפה ובד ובבד אני מתרכז בכל מיני דברים שלדעתי חסרים לי עם אשתי וכביכול יש אצל החברה מפעם...והכי גרוע - עצם המחשבות גורמות לי לתחושה קשה ולדכדוף עמוק, וכמובן לירידה בערך שלי לאשתי ולנישואי. אני לא מבין למה כ"כ הרבה זמן זה לא עלה לי ולמה דווקא עכשיוהאם זאת מציאות או דמיון????האם פשוט "תקעתי" את הקשר הראשון בבועה של צבע "וורד" סלקטיבי? אבל איך אוכל להעביר את זה לרגש??? כל ההסברים נשארים בהגיון, אבל תחושת הבטן זועקת מבפנים!(ככל יש לי נטיה למחשבות אובססיביות, אבל מה זה עוזר לי לדעת)
ד"ר אורן חסון
הצדקות לנטייה אגואיסטית?
⌄
מוטי יקר,
ייתכן לראות זאת גם בדרך אחרת. את אשתך אתה מכיר היטב, וכבר התרגלת אליה. זה קשר בטוח. ייתכן שעכשיו, לאחר ההרגל הזה, אתה חושב על קשרים אחרים שהיו יכולים להיות לך, ואתה מתגעגע לאפשרות המינית שהחמצת (לאו דווקא הזוגית). ואם זה משהו שאתה חושב שיש לך אפשרות לממש (כי זו היתה מישהי שרצתה אותך, אז אולי יש סיכוי גם היום), הנטייה שלך לבחון זאת גדולה יותר. לא בגלל האפשרויות הזוגיות, אלא המיניות דווקא. ההשוואות שאתה עושה בין השתיים, יוצרות לך הצדקה מוסרית לחשוב כך, כי לכאורה, אולי "עשית טעות". והנטייה האובססיבית שלך לעסוק במחשבות טורדניות, ובפרטים, מעצימה את המחשבות האלה. אולי, אם תבין שהסיבות למחשבות האלה אינן "טהורות", אלא נובעות מחיפוש הצדקות לנטיה אגואיסטית להתנסויות מיניות, יהיה לך קל יותר להתגבר עליהן.