זוגיות: נפגעים ופוגעים בקלות

תאריך פנייה: 19.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
מריבות
19.09.2005 • 11:54

שלום
ד"ר חסון,אני ובעלי בני 26 נשואים מזה 3 חודשים. לאחרונה חזרנו מירח דבש נפלא בן חודש.לפני החתונה, בעת מריבות אני זו שהייתי עקשנית יותר ונוטה יותר ל"סצנות", לאחר החתונה הפסקתי עם זה.בירח הדבש (לאחר חודשיים של נישואים) בעלי החל עם סצנות הרבה יותר גרועות ממה שהייתי עושה, ושאינן מתאימות לו כלל.כמו"כ, אנחנו רבים על כל מיני שטויות והמון.אתמול, בתום יום כיפי, החלנו לשוחח על עתידנו הכלכלי והמקצועי ונקלענו למריבה, אני יודעת שאיננו אמורים להסכים על הכל אך נפגעתי שאני מרגישה שהוא לא ממש מקשיב לי ולא מבין אותי ועל כן, נמאס לי להתווכח והפסקתי לשטוח את טענותיי.בלילה, במיטה ובהמשך לסיכום כי לא משנה מה יהיה נפרד בנשיקה ובאמירת לילה טוב, אמרתי לילה טוב ובעלי החל לנשק אותי, נישקתי אותו אך הוא טען כי הנשיקה אינה מהלב וביקש עוד נשיקות, נישקתי עוד מספר לא מבוטל של נשיקות אך כשנמאס לי הסברתי לו כי אני פגועה ואין לי כח להתנשק יותר מדי, אך הוא יכול לחבק אותי.הוא כעס וחזר לצד שלו במיטה .ביקשתי שייחבק אותי ומשלא נעניתי לאחר 10 דקות, קמתי ועברתי לישון בסלוןהוא קם מייד איתי וביקש שאחזור לישון במיטה אך לא הראה כל סימן של חרטה אלא הציג אותי כבעייתית.נשארתי לישון בסלון.אני יודעת שאסור לעשות דבר כזה, איני יודעת איך ליישב את ההדורים ואינני מסוגלת לתפקד עם כאב לב שכזה, אנא, עזור לי.בתודה מראש, לילך

ד"ר אורן חסון
נפגעים ופוגעים בקלות
20.09.2005 • 21:17

לילך יקרה,
העניין הוא ששניכם נפגעים בקלות, וכנראה גם נוטים לפגוע בקלות. במצב עניינים כזה, קשה לפעמים להגיע להסכמות גם על דברים טריוויאליים, כי כל דבר מתעצם ונראה בלתי אפשרי, כאשר בעצם אינם רבים בכלל על הדבר הטריוויאלי, אלא על הכבוד, ועל ההערכה ההדדית.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד להסיר מוקשים ביחסים שלכם, ומוטב כבר עכשיו, לפני שהמוקשים המתפוצצים, שלא פעם אתם שמים זה לפני רגליו של זו (ולהפך), יגרמו למשקעים שיהיה קשה הרבה יותר לגשר על פניהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083