זוגיות: מתי מוכנים לקשר?

תאריך פנייה: 17.10.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
קסם
לא מבינה מה לא בסדר אצלי
17.10.2010 • 20:31

שלום
וברכה, אני בת 18 ויש לי בעיה. עד עכשיו לא היתה לי מערכת יחסים כלשהי עם אף גבר. וזה לא בגלל שלא הייתה לי הזדמנות, היו הזדמנויות, אבל איכשהו תמיד הייתה לי סיבה טובה למה לא כדאי לי להכנס למערכת יחסים .. אתמול למשל הייתי במועדון והכרתי בחור שנראה די טוב ודיברנו והוא היה ממש נחמד אבל בכל זאת אני תמיד מסתכלת על הדברים השליליים באותו אדם ואז זה דוחה אותי ואני פשוט מתעלמת מאותו אדם. למה זה קורה לי? זו בררנות יתר, או חוסר ביטחון עצמי ? ואם זה לא שניהם מה זה יכול להיות? למה אני מתנהגת בצורה כזאת וכיצד אני יכולה לפתור את זה?בבקשה תעזור לי ד"ר.תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
ואולי את בכלל בסדר גמור...
17.10.2010 • 23:40

קסם יקרה,
אולי את ממהרת מדי. הדור שלך ממהר בבניית מערכות יחסים וקשרים מיניים, ביחס לאלו שקדמו לו. אולי לא כל אחד "בנוי" לזה רגשית, ורק כשאת מסתכלת מסביב, ואת רואה את "כולם" כבר עושים זאת, את נלחצת. אלא שאת צריכה להקשיב גם לרגשות שלך. ואלו אומרים לך שאת לא מוכנה עדיין. בודאות, גם רבים אחרים בגילך עדיין אינם מוכנים (ויש כאלה שכן), רק שהם מקשיבים פחות לתחושות שלהם, ולכן יוצרים קשרים שלא בהכרח מועילים להם ללמוד איך צריך להרגיש ולהתנהג בזוגיות, בטווח הרחוק. יכול להיות שאת פשוט "מחכה", בלי ידיעתך, לזמן הנכון. אז תני לעצמך זמן. את בגיל של מעבר לשינויים רבים, סיום תיכון, וצבא או לימודים או עבודה מייד אחר-כך. אם תרגישי בעוד שנתיים אותו הדבר, רק אז תגידי לעצמך שאם כך, את צריכה אולי ללכת לייעוץ אצל פסיכולוג. כרגע, בהחלט סביר שאת בסדר גמור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קסם
ואולי את בכלל בסדר גמור...
17.10.2010 • 23:54

תודה רבה לך, עזרת לי מאוד