זוגיות: מתי הזמן הנכון?

תאריך פנייה: 28.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אמי
ייעוץ בבקשה ..
28.02.2012 • 23:40

שלום
:)אני בת 20, חיילת, לפני חודשיים החבר הראשון שהיה לי בחיי נפרד ממני אחרי 8 חודשי זוגיות...הפרידה הייתה לי קשה מאוד, ולא הפסקתי לבכות..ולאהוב.הרגשתי שזה קרה בהפתעה, ולא הצלחתי לעכל, כי הוא היה האהבה הראשונה שלי. והראשון לכל דבר זוגי שהוא....ולחשוב שמישהו שאת כל כך אהבת ועדיין אוהבת אומר לך שכנראה אנחנו שנינו לא מרגישים אותן רגשות ושאני אוהבת יותר, ושהוא כבר לא בטוח באהבה שלו, זה שובר את הלב....אני בחורה נאה ומושכת ולכן לא מעט גברים מתחילים איתי. אחרי הפרידה הרגשתי גל כזה של לא מעט בחורים שהתחילו איתי ורצו בקרבתי ולא הבנתי למה ומאיפה זה בא, ולא הבנתי אם זה משהו שאני משדרת. כי נראה לי די שידרתי לב שבור.אחד מהם זהו ידיד, שאני מכירה עוד מילדות. הייתה תקופה קצרצרה שחשבתי עליו בקטע רומנטי אך זה נעלם מהר מאוד. הייתה לי הרגשה לפני האקס שהוא דלוק עליי, אבל ברגע שהוא שמע שיש לי חבר, כשרק התחלתי לצאת איתו, הוא די נעלם.עכשיו הוא חזר... ואנחנו מדברים בפלאפון ומתראים מדי פעם (הוא חייל קרבי בגולני) ומהניסיון שלי הוא פונה לכיוון של מעבר לידידות למרות שהוא לא אמר לי כלום..וזה מכניס אותי לבלבול גדול, כי אני עוד לא שכחתי את האקס, אני מרגישה שאני עדיין, באיזשהו מקום, עדיין אוהבת אותו. רוצה לראות אותו, לדבר איתו....ואני לא רוצה לפגוע בידיד, להשלות אותו, כי אני מבולבלת ולא בטוחה עדיין בשלב הזה. אני לא רואה את עצמי מחכה לשיחה איתו ומשתוקקת לזה כל היום בצבא כמו לשיחה עם האקס, שמסתבר שהוא לא כל כך חיכה לשיחות איתי בדיעבד... אבל מצד אני חושבת שאולי ההתאהבות בידיד עוד תבוא.... ושחבל לי לפסול פוטנציאל למערכת יחסים על סמך געגוע וכמיהה למישהו שלא רוצה ואוהב אותי יותר, או שלא אהב מעולם. אבל קשה לי לשחרר......קשה לי מאוד.מה לעשות? לתת לזה צאנס? למרות שהלב שלי עדיין של מישהו אחר?

ד"ר אורן חסון
הזמן הנכון
01.03.2012 • 12:35

אמי יקרה,
זה יפה שאת מחוברת לעצמך, ומודה בפני עצמך שאינך מוכנה עדיין לקשר. ולכן מתלבטת, הן בשבילך, והן כי אולי זה לא הוגן כלפי הידיד שלך. האם תהיי יותר מוכנה בעוד חודשיים או חצי שנה? – קשה לדעת. גם לא ברור אם בכלל תהיי מוכנה בשבילו.העניין הוא שכדאי בכל זאת "לחזור לעניינים" ולו רק בענייני בילויים ודייטים, גם אם לא זוגיות. כדי להרגיש איך זה מחדש, כדי להתנסות שוב, כדי להשכיח את הפגיעה. סביר שאכן לא תהיי מספיק מוכנה בהתחלה, כי עוד לא השלמת עם האבל. אבל התהליך עוזר ליצור את ההשלמה הזו. אם תשלימי עם העובדה הזו, שמותר לך לצאת ולהתחיל לבלות ולהתנסות מחדש בשיחות עם בנים ובפלירט כחלק מתהליך ההחלמה שלך, יהיה לך קל יותר. האם הידיד הזה יוכל גם הוא להיות חלק מהתהליך הזה, או להיות העוגן שיבוא אחר-כך? אני לא יודע. תצטרכי לבחון את הכל עם עצמך, ולהחליט מתי הזמן הנכון למי שאת חושבת שיש סיכוי טוב יותר שזה יעבוד איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083