זוגיות: מתי הופכים לאמא של בן הזוג
mey
איך גורמים לו להבין??
⌄
אנחנו נשואים שנה וחיים יחד שנתיים, בסך הכל דיי בסדר עולה ויורד טבעי כזה אבללל יש דברים שאני מבקשת ממנו הרבה יותר מפעם אחת ובכל מיני דרכים מהטוב ומכוער ולא עוזר, למשל... לא לשים מגבת רטובה בסל כביסה, לא לרוקן לי את המסטיקים מהתיק, להשאיר כיור נקי בלילה.. דברים בסגנון, באמת שאני לא קשה ולא נראה לי שאילו בקשות שקשה לזכור, אז למה הוא חוזר על זה כל הזמן?? "לא שם לב" שכחתי"..ואיך ופשר לגרום לו להפסיק עם זה פעם אחת ולתמיד? וזה חייב להיפסק :)
ד"ר אורן חסון
בסבלנות, ועם שמחה במקומות הנכונים
⌄
מיי יקרה,
קרה לך מה שקורה לפעמים לנשים בזוגיות חדשה, שהן הופכות להיות סוג של "אמא" של בני זוגן. סביר שהוא ילמד, רק שזה ייקח זמן. לפעמים זה מטריף, כי זה כל כך טפשי וקל לביצוע, ונראה כחוסר תשומת לב עד כדי אי אכפתיות, ולפעמים כל מה שמתחשק זה לתפוס את כתפיו ולטלטל אותו חזק עד שילמד, אלא שבדרך כלל זה לא קל, כי אלו כתפיים רחבות יותר משלך. ולפעמים יש אפילו משהו טוב בכתפיים הרחבות הללו, כל עוד לא מדובר במגבת רטובה.סבלנות שלך תועיל יותר מטלטולים. אבל גם עקביות, בצד זה. בלי עצבים. ועם חיזוקים חיוביים כאשר הוא עשה נכון, וללא הגזמה בהם, כדי שלא ייראו "מחנכים", אלא שאת באמת שמחה כאשר הוא זכר. דבר כזה יכול, לפעמים, ללמד אותו מהר יותר מאשר תוכחות. ובכל מקרה, צריך סבלנות.