לסיים קשר או להישאר?
אילן
זקוק לעזרה או עצה
⌄
אני וחברה שלי נפרדנו וחזרנו כבר כמה פעמים, אני יודע שהקשר הזה לא בריא לנו.היא ילדותית, מאשימה אותי בהכל ותמיד היא בסדר, אני מודע למקרים שבהם אני טועה ואני משתדל להתנצל ולא לעשות אותם שוב ואני לא רואה את זה מהצד שלה.אחרי הרבה מחשבות אני מבין שאני לא יכול לשנות אותה לבד ואני כבר לא מסוגל לקחת את האחריות עליי אני מרגיש שאני מתפרק.אני רוצה לגמור את הקשר הזה ופשוט לא מצליח, קשה לי, אני יכול להתקשר אלייה ולהגיד לה שדי זה נגמר...ויום אחר כך לשנות את דעתי ולהתקשר אלייה שנחזור, זה פשוט חזק ממני.איך אפשר לגמור את זה? להיות חזק...ולשכוח?
ד"ר אורן חסון
לדעת להגיד לא, או להשאר עם זה לנצח.
⌄
אילן יקר,
אני לא יודע בן כמה אתה, וכמה נסיון יש לך בלסיים קשרים, אבל קח בחשבון שאם לא תסיים את הקשר הזה, תתחתן עם קשר רע, ותזדקן איתו. אני חושב שמצד אחד אתה אולי לא מספיק "רע" כדי להיות אסרטיבי ונחרץ, ומצד שני, לאחר שאתה מנסה לסיים אותו, הבדידות, היאוש, וחוסר הביטחון גורמים לך לאבד סבלנות עד ליצירת קשר או קשרים חדשים. אז אם אתה יודע שאתה כך, נסה ליצור קשרים חדשים לאחר הפרידה באופן יותר אינטנסיבי, אבל גם מתוך הבנה שזו לא בהכרח הולכת להיות מייד אהבה גדולה, אלא כי אתה צריך בהתחלה ריפוי בעיסוק: לצאת, ולא להרגיש לבד, הן עם חברים והן עם חברות.