התמודדות לאחר החתונה: שינויים באופי הזוגיות
מישהו מבולבל
צומת דרכים - פנינו לאן
⌄
שלום
ד"ר חסון ,אנו זוג בני 27 ו -25 , נשואים שנה וחצי , כמעט ארבע שנים ביחד.הזוגיות בינינו העכירה מרגע שהתחתנו , התקשורת נעלמה , התשוקה אבדה , הכיף נעלם , ונוצרה בדידות גדולה אצל שנינו.אנחנו לא זוג שרב בכלל , כל הזמן היא באה בטענות שהתשובה שלי היא תסתכלי במראה ותשאלי עצמך אותן השאלות.כדוגמא : מדוע אינך מראה אהבה ? מדוע אתה מביא איתך עצבים מהעבודה לבית ? מדוע אתה לא מדבר איתי ?לפני מספר שבועות החלטתי שזהו אני לא מעוניין להמשיך יותר עם הכאב הזה ויש לא מעט.דיברתי איתה והחלטתי שאנחנו מתגרשים , אחרי מספר ימים שכל אחד בביתו החלטנו לנסות שוב , אך דבר לא השתנה.בימים שהייתי לבד כאב לי מאד , בעיקר עליה . אצלי חיפשתי משהו , רגש כלשהו , רצון לראות אותה , געגוע אך לצערי לא הרגשתי דבר.אני נמצא בצומת דרכים שאיני יודע מה לעשות , מצד אחד באמת שאין לי דבר רע להגיד עליה , מצד שני הרבה דברים חסרים לי .האם תשוקה , געגוע ,"פרפרים בבטן" זה משהו שיכול לחזור או שאם זה אבד זה לא ישוב .אשמח לשמוע דעתך בעניין.
ד"ר אורן חסון
לאחר החתונה ההתמודדות היא אחרת
⌄
מישהו מבולבל יקר,
חתונה מהווה צומת לא פשוטה. לעיתים כל כך קרובות, המטרה העיקרית של בני הזוג עד לחתונה היא להגיע לשלב הזה, ולא תמיד רואים, כמה חודשים או שנה-שנתיים קודם את החיים אחר כך. זה נכון בעיקר כאשר אין ביטחון שהצד השני יסכים, וזה יכול להיות אתה או היא. בעקבות זה, לאחר החתונה, מגיע שלב חדש, והוא קביעת אופי החיים המשותפים, והדרך, וההרגלים וחלוקת התפקידים. לא תמיד יש האומץ והביטחון להתמודד עם זה לפני החתונה. השינוי הזה עלול לגרום למתחים, ויתכן מאד שזה מה שקרה לכם, מבלי שהבנתם מה באמת קורה. זה לא שאתה השתנית וזה לא שהיא השתנתה, אלא שהפוקוס שלכם השתנה. וכאשר זה קורה, זה מצריך סגנון התמודדות אחרת. זה כבר לא איך לבלות ולאן ללכת, אלא איך לחיות ביחד, כאשר הידיעה היא שכל מה שעושים עכשיו הוא תקדים. זה הופך את ההתנהלות ללחוצה יותר.אני חושב שאתם זקוקים ליעוץ זוגי, ובעיקר כל עוד אתם בתחילת הדרך ויש לכם סיכוי לחבר את עצמכם זה לזה מחדש. חשוב שתעשו זאת - ללמוד ליצור תקשורת גם בעת עימותים, בקשות והבעת צרכים כשהם מנוגדים לצרכים של האחר. והרי זה נכון לכל זוגיות. כשתלמדו לעשות זאת, ותכעסו פחות, סביר מאד שתרגישו מחדש את האהבה שהיתה לכם. הכעסים נוטים להעלים את תחושת האהבה, ואתם זקוקים להחזיר את האמון הדדי ולהשכיך את הכעסים. קחו ייעוץ זוגי לזמן מה, ואני מאמין שיש סיכוי טוב מאד שתוכלו להתחבר מחדש.