זוגיות מרוחקת: מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.08.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יעל
זוגיות שניה ומורכבת
11.08.2006 • 08:52

שלום
ד"ר אורןשמי יעל ואני בת 40 לפני כ-11 שנה התגרשתי מבעלי ולאחר כשנתיים פגשתי את בן-זוגי דהיום שהוא בן 46, אני גרושה+1 והוא גרוש+2 אותם הוא מגדל לבד בשל מצבה הנפשי של גרושתו. בהמהלך השנים הללו עברנו את כל הסיטואציות האפשריות בזוגיות:חיינו בנפרד כזוג,עברנו לגור ביחד ונפרדנו לחלוטין אך תמיד חזרנו. נכון להיום לאחר 4 שנים של מגורים משותפים שבהם אני סבלתי בשל התחשבנויות קטנוניות,קושי נפשי עצום למול התנהגות אחד מילדיו (לאו דווקא כלפיי-אילה כפירה בכל הנושא החברתי על כל המשתמע מכך) וזוגיות שנעלמה החלטנו לקחת פסק זמן כל אחד אצל הוריו (בשל מצב כלכלי קשה) כאשר ההחלטה היא לחזור לחיות ביחד.אני, מהיום הראשון לפרידה הרגשתי הקלה עצומה ועם כל הקושי הפיזי והנפשי במגורים עם אמי וההתמודדדות עם חוסר שביעות רצונו של בני המתבגר בירידה ברמת החיים מרגישה מועקה כל פעם שאני חושבת על חיים משותפים. בחודשיים הללו של המגורים אצל ההורים מע' היחסים ביננו מושתת בעיקר על שיחות טלפון ומעט מאוד מפגשים כאשר חוסר החשק (שהחל אצלו מדיכאון כבר חודשים רבים) הוא הדדי ובכלל ההרגשה היא יותר של חברות ולא של זוגיות. אני מאוד מעוניינת בשלב הזה למצוא את הדרך העדינה ביותר לומר לו כי אני מעוניינת לחיות בנפרד אך לנסות להיות בזוגיות עימו, אני מאוד חוששת שהוא ייפגע מההחלטה ויחליט לסיים את הקשר ביננו.תודה על עזרתך מראש

ד"ר אורן חסון
זוגיות לבד ומה שאת לא יכולה לתת
13.08.2006 • 13:14

יעל יקרה,
אני קצת מתקשה להבין מה את רוצה. כרגע, אתם כל אחד אצל הוריו, ומנהלים בעיקר שיחות טלפון ומעט מאד מפגשים. את רוצה לחיות בנפרד, וזה מה שיש לכם עכשיו. את רוצה בכל זאת להיות בזוגיות, כשהיא בנפרד, ונדמה לי שזה פחות או יותר מה שיש לכם. האם את אומרת שאת רוצה יותר זוגיות ולהשאיר אותה בנפרד? אם זה כך, אז אין סיבה שייפגע, כי זה יותר ממה שיש עכשיו. לא הכי פשוט לשדרג את מה שיש לכם למה שאת רוצה, ללא הצהרות? ורק כאשר הוא יגיד שהוא רוצה יותר, להגיד שכרגע זה מה שמתאים לך. אין סיבה להצהיר שאת לא רוצה את מה שממילא לא קיים. כשתהיה דרישה, תשימי את הגבולות, ונסי לרצות אותו, ולתת לו גמול במקום אחר, שאת כן יכולה. אחרי הכל, אם הוא רוצה מהזוגיות משהו שאת לא יכולה לתת, אז גם לא הוגן להחזיק אותו שם, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מרים
זוגיות שניה ומורכבת
22.04.2014 • 11:36

ובכן, זה מצב עדין כמו שאמרת, אבל אני חושבת שזה אפשרי, בפרק ב שני האנשים באיםלזוגיות השניהעם מטענים אך גם עם מוסר השכל והבנה יותר רחבה בנוגע למערכות יחסים, יהיה בסדר, דברי איתו בשקיפות, אני רוצה להאמין שהוא יעריך את הכבוד שאת נותנת לו בכנות ובשקיפות רגשותייך על פני הסתרה והתחבאות בין מילים וחוסר הבנהצירפתי מגזין על זוגיות שניה, דעי שאת לא היחידה, כמוך כמוני :)