התמודדות עם שליטה בזוגיות
אריאלה לוי
בעלי חזר בתשובה
⌄
צריכה יעוץ. אנחנו נשואים מזה כעשר שנים, יש לנו ילדים קטנים. עד עכשיו היינו חברים מאוד טובים . לאחרונה בעלי החליט לחזור בתשובה , אותי זה לא מושך . ניסיתי לבוא לקראתו (פלטה בשבת, מיחם , קידוש) לציין כי גם קודם היינו יחסית מסורתיים - קידוש בשבת, נרות , לא מדליקים אש אבל נוסעים . לאחרונה בשל החזרה בתשובה בכל פעם שבאתי לקראתו בבקשה שלו, צצה בקשה נוספת . אותי זה כבר חונק. איך מוצאים את שביל האמצע בו נחיה בנחת? זה הפך לאחרונה מעין מלחמה - הבהרתי לו שאני לא חוזרת בתשובה, מצידו אמר שהוא לא מכריח אותי אבל בשבת מבקש לא להדליק טלויזיה כי זה מפריע לו והורס לו את השבת.
ד"ר אורן חסון
לאחוז בקרנות המזבח, כי לכאורה מותר
⌄
אריאלה יקרה,
מבחינתך, יש בשינוי המצב הרעת תנאים. את מרגישה לכן חנוקה, וכן, שהוא משתלט על אורח החיים שלך, מבלי שיש לך אמירה. מבחינתך, לכן, זהו גם חוסר הערכה לדעתך, לאמונתך ולנוחיות ולצרכים שלך. הקושי שלי לעזור לך במקרה כזה הוא שאני לא יכול להבהיר לו שהוא כופה עליך את רצונו, וכי כפייה היא דבר פסול, כי את היא זו שפנתה אלי, ולא הוא. מבחינתו, יש לו את כל ההצדקות המוסריות שלו. מכאן הדילמה. יכול להיות שמה שאת צריכה זה באמת יעוץ, אבל אני יכול כבר עכשיו לומר לך שהתהליך הזה הוא תהליך קשה מאד, כי, כאמור, לכאורה יש לו את כל ההצדקות המוסריות לנהוג כפי שהוא נוהג, והוא ייאחז בכל אחת מהן כאילו היא קרן המזבח האחרונה בעולם.המסקנה היחידה, אריאלה, לצערי, היא שאם את רוצה לחיות איתו בשלום, אין לך ברירה אלא להשלים עם גחמותיו, ולראות טלויזיה אצל הורייך בשבת. אם תרצי להילחם איתו, תצטרכי לעשות זאת הכי בעדינות שיש, וגם זה, כאשר את מחליטה שלא להיות ממורמרת, אלא עדינה, אדיבה, והכי נחמדה בעולם, ובמקביל, חיי את חייך. אחרי קבלת שבת, לכי לראות את התוכנית האהובה עליך אצל הורייך, או אצל החברה שלך. בשבת, קחי את המכונית ולכי עם הילדים לים. אולי יהיה לו בהתחלה טוב להיות לבד, אבל בשלב מסויים אולי הוא יבין שהוא מאבד אתכם. ואולי לא. ואז תצטרכי להחליט אם מתאים לך לחיות עם המלחמות שיהיו, או עם האופן שאותו הוא יכפה עליך, או לחיות בלעדיו. ולפני שהאופציה האחרונה תגיע, וכאשר את מוכנה לה, אז מותר לך גם לתת את האולטימטום שאו שאת מקבלת גם את מה שאת רוצה, או שהכללת אמונתו עליך, תשאיר אותו לבד.