זוגיות: מעגלים חברתיים ונשיים
נוסטלגית
אקס מיתולוגי, זוגיות וחיי רווקות
⌄
שלום
אורן,אני בת 25, רווקה ונאה. סיימתי קשר לפני כארבע שנים עם אדם שהיה החבר הראשון והיחיד שלי. התאהבנו ויצאנו במשך שנה אך בחרתי להיפרד לאחר תקופה זו כי בדיעבד הרגשתי ששנינו עם שאיפות שונות כלפי החיים (יש לציין כי פרידה זו הייתה פתאומית ואף בוטה מצידי- בצורה טלפונית). מאז ניתקנו קשר באופן מוחלט ומצאתי עצמי לאורך השנים מלקה את עצמי לגבי הפרידה וכמו כן מתקשה לשכוח ממנו ומהקשר שנוצר!!בשנים אלו, ניסיתי קשרים אחרים דרך דייטים- יצאתי (רק) עם שני גברים ושני הקשרים נמשכו כשבוע, זאת מכיוון שלמרות הרצון, לא נמשכתי לשניהם. לפני מס' חודשים, נתקלתי באותו אקס ולאחר מכן החלטתי לשלוח לו הודעה ולגשש. מעשה זה התקבל בעיניו כלא רלוונטי ומתאים. דבר שפגע באגו שלי אך הובן לי בהתאם לסיטואציה ולמצב. מאז זה מאחוריי! אני כיום מאוד בשלה לקשר ואף כמהה אך מצד שני מאוד בררנית ולא יוזמת מספיק כדי לשנות את המצב. אציין כי בדומה ל"מצבי" כל מעגל החברות הקרובות שלי הן נשים רווקות נחשקות ואיכותיות שפשוט לא מוצאות.האם אנחנו צריכות לפעול על מנת לשנות את הסטטוס שלנו? מה אם כן..תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
מעגלים חברתיים נשיים וזוגיות
⌄
נוסטלגית יקרה,
מן הסתם, התשובה מובנת מאליה, לא? - אם לא תיזמו, ותהיו פסיביות, אז הסיכוי להגיע לזוגית ולנישואים יותר נמוך, נכון?והשאלה מה אם כן, נוגעת הרבה לאופציות הפתוחות בפניכן. יש מן מעגל קסמים כאלה, שהוא טבעי, והוא בריא ולפעמים לא, כאחד. ככל שטוב לך יותר במעגל החברתי שלך (הנשי, מן הסתם), וככל שאת מקבלת שם תמיכה וגיבוי רבים יותר (ועד כאן זה כנראה מדוייק), וככל שכולן מעצימות זו את זו מתוך מטרות חבריות טובות אבל גם בכך שהאשמה תמיד בגברים (האם זה כך?), קשה יותר לעבור את המחסום הראשוני, של חוסר אמון. התחלה היא תמיד קשה כאשר יש חוסר אמון מובנה בתחילתה, כי אז קשה יותר להתגבר על מחסומים ראשוניים, שרובם נובעים מחוסר ידיעה, חוסר הכרה של הצד השני, שקל לפרש לכיוון השלילי, כאשר מראש אין אמון. המעבר בין תחילת זוגיות לזוגיות של קבע "לכל החיים" היא לא פעם גשר צר מאד.אם תצליחי להתגבר על החרדות שלך, ולפחד פחות לקחת סיכונים, יהיה לשניכם קל יותר.ובדקי אם המעגלים החברתיים שלך עוזרים לך או מפריעים לך. ואולי זה נושא לשיחה בין החברות. ולמען האמת, זה יכול להיות נושא טוב למפגש חברתי, כלומר, של המעגל החברתי הרלוונטי שלכן, עם איש מקצוע, כדי לדבר על זה ביחד במהלך 4-5 פגישות משותפות (חברות נשית - העצמה ודחייה בעת בניית קשרים זוגיים חדשים).מעבר לכך, האופציות שונות במקומות ובישובים שונים, הן למפגשים חברתיים בין גברים לנשים פנויים, ו/או למפגשים שיזומים דרך האינטרנט, בהתאם למרחקים ממקומות שבהם יש שפע של בני המין השני. שפע רב מדי הוא בעיה, כי הזמינות היתרה גורמת לדחיות רבות מדי, ומעט מדי גם זה בעיה, מן הסתם, כי מרחקים גדולים משפיעים גם הם. כך או כך, ללא יוזמה אפשרי, אבל קשה יותר.