זוגיות: מה עושים כשקשה להתחבר?
מתוסכלת
לא יודעת כבר מה אני רוצה
⌄
אני מרגישה שאני נכנסת לכל קשר בידיעה מראש שהוא לא יילך,עם אנשים שלא מתאימים ליואז כשאני נפרדת אני מרגישה הקלה נורא גדולה..וכשיש מישהו שנראה לי שזה יילך ביננו זה מפחיד אותי מאוד ואני עושה הכל כדי להרוסאני לא יודעת אם אני רוצה להתחתן והקונספט הזה של להיות עם אדם אחד למשך שארית חיי מתאים לי..אז אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיך לרצות זוגיות ולהיכנס לאחת נורמלית..אולי בגלל שאני בת 19 וזה הגיוני להרגיש ככה ופשוט אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו..ואולי לא?
ד"ר אורן חסון
מה שמתאים לך עכשיו
⌄
מתוסכלת יקרה,
ראשית, בהחלט יכול להיות שהסיבה שאת עדיין "בתחילת הדרך" משפיעה. מחקרים מצביעים על כך שבגילך החלק הרגשי משפיע עדיין חזק יותר, ונותן פחות מקום והשפעה למוח הרציונלי, מאשר בעוד שנה-שנתיים. שזה אומר שאת אולי באמת פגיעה יותר, חוששת יותר ומתגוננת יותר מאשר תהיי מאוחר יותר. מצד שני, את גם "מלמדת את עצמך" עכשיו להגיב באופן שמקשה על יצירת זוגיות. בשלב הזה, זה בסדר שאת לא רואה עצמך מתחתנת. אל תעשי מזה סיפור, אלא חיי את מה שמתאים לך. תני לעצמך שנה-שנתיים, ואם עדיין תרגישי באותו מקום, ובעיקר "הקלה" בכל פעם שאת נפרדת, שזה אומר שאת תמשיכי להיות זו שלא רוצה את המשך הקשר, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני. כרגע, פשוט תני לעצמך זמן, וחיי את ההווה כפי שהכי מתאים לך. ואולי בטעות תצרי קשר עם מישהו שכן יתאים לך, שאולי יהפוך לך את הדברים.