האם היא רואה אותך? מה היא לומדת עליך?
ניצן
האם היא רוצה אותי?
⌄
שלום.
מזהיר מראש שזה סיפור קצת ארוך.הכרתי בחורה לפני כחודש בהרצאה, כשיצאנו מההרצאה ביקשתי ממנה את מספר הטלפון שלה כי היא נראתה לי חמודה והיא נענתה ונתנה לי. במשך יומיים התכתבנו בהודעות והיה נחמד וזורם. אני בן 27 . היא בת 19.נפגשנו יום אחר כך , ישבנו ביחד ודיברנו. היה כיף, היה חיבור . אבל מה ? מאז היא פשוט הפסיקה לדבר איתי. בהודעות בקושי ענתה לי, כשהתקשרתי גם חזרה ואמרה שהיא עסוקה או בכלל לא ענתה. היא בשירות לאומי וכל הזמן רק ציינה כמה שהיא עסוקה ושאין לה זמן לנשום. ככה במשך שבועיים וחצי. ואז נמאס לי אז כתבתי לה הודעה ארוכה שלי היה כיף איתה ואין לי כח למשחקים האלה של "אני עסוקה" אז אם זה מתאים לה יופי ואם לא לא. היא כתבה בתגובה שהיא בתקופה עמוסה ולחוצה בחייה ואז התקשרתי והיא ענתה ואמרה שככה היא, שהיא ניתקה גם קשר עם הרבה חברות כי לא היה לה זמן להיפגש איתן ושאם זה מתאים לי אז בסדר ואם לא אז חבל. אמרתי לעצמי שננסה. נפגשנו יום לאחר מכן, ואז זו הייתה גם הפעם הראשונה שהתנשקנו. היה כיף ונעים ביחד. דברנו קצת בהודעות והיא אמרה לי שהיא לא רוצה חבר כרגע כי היא עסוקה ואין לה זמן להשקיע בזה. שאלתי אותה אם היא רוצה יזיז ? אמרה שלא. אמרה שהיא רוצה ידיד. ואמרתי לה שהקשר הזה הוא לא ידידותי כי יש ביננו משיכה גדולה מדי.והיא הסכימה איתי. ואמרה שכרגע אין לה זמן להשקיע בזוגיות כי היא משקיעה בשירות לאומי ושאני צריך לקחת את זה בחשבון אבל שכיף לה איתי ושאני חשוב לה והיא לא רוצה לאבד את הקשר ביננו. כתבתי לה שאני רוצה אותה ומצפה ממנה שתשקיע בדברים שחשובים לה אם הקשר ביננו חשוב לה. מבחינתי חשבתי שאמשיך לראות אם היא מתאמצת ואם אנחנו ממשיכים להיפגש וכיף לנו ביחד ועם הזמן ככל שאני אהיה חשוב לה יותר היא תשקיע יותר. נפגשנו יום אחר כך שוב. יצאנו לסרט. ובאוטו כשניסיתי לקדם מהלכים וכבר הייתי בלי מכנסיים ביקשתי שהיא תרד לי והיא לא רצתה. שאלתי אותה למה והיא אמרה שלא מתחשק לה. ולמרות שקודם נגענו אחד בשנייה פתאום היא הייתה מרוחקת. אז החזרתי אותה הביתה ונסעתי. ופתאום עכשיו יום אחרי היא שוב לא עונה לי להודעות ולשיחות כל כך. עונה מדי פעם אבל דברים יבשים . אני לא מבין מה עובר עליה. רוצה או לא רוצה. כשאנחנו ביחד היא צוחקת בלי סוף. נהנית בחברתי. כיף לנו.ופתאום אחר כך משדרת ריחוק. היא לא סגורה על עצמה . מצד אחד כן מצד שני לא. יש לך פתרון בשבילי? ואיך להשיג אותה לגמרי, שתהיה שלי ? אני כבר לא יודע מה לעשות. תודה.
ד"ר אורן חסון
האם מעניין איך היא אולי רואה אותך?
⌄
ניצן יקר,
אני חושב שתארת יפה מאד אם וכמה היא רוצה אותך. קרא שוב את מכתבך שלך, ותדע.אבל... יש כאן עוד משהו. אני לא יודע מה בדיוק קרה ביניכם, אבל נראה כאילו רמזת או אמרת לה במפורש, בכמה מקרים, שהצד המיני שביניכם מעניין אותך יותר מאשר היא כאדם, כחברה וכבת זוג. הזדרזת להציע לה "יזיזות" במקום קשר, כאשר היא אמרה שהיא לא פנויה לקשר. מה אתה רוצה שהיא תלמד מזה על מה שאתה חושב עליה?כאשר התמזמזתם, רצית שהיא תרד לך. מה אתה רוצה שהיא תלמד מזה על מה שאתה חושב עליה? ומה היא לומדת עליך? אולי שאתה דואג רק לעצמך? האם חשבת על כך שהיא אולי שמרנית יותר ממך (מה שלא מפתיע, אם היא בשרות לאומי, ובת 19) ואתה דורש ממנה משהו שהיא נרתעת ממנו? נראה לי שלא חשבת מספיק על מה שעובר עליה, כנערה צעירה, בת 19, שעברה חינוך שמרני, שזמנה לחוץ, שלא פנויה כרגע לקשר (מה שיכול להיות נכון) ושהיא פוגשת גבר שרוצה ממנה בעיקר סקס.אם זה לא מה שאתה רוצה, ואם אתה רוצה אותה כבת זוגך, כנראה שתצטרך לעבוד קשה כדי לשנות את התדמית הזו שלך בעיניה.