זוגיות: מה לעשות כשאין שלווה?

תאריך פנייה: 23.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יוסי
בעיה בזוגיות
24.07.2012 • 00:38

היי אני בן 29 וזהו הקשר הרציני הראשון שלי- לפני כן היו לי בחורות אבל יותר יזיזות מה שנקרא. אני מזה כשנה יוצא עם בחורה בגילי, שעברה הרבה יחסית בחייים -כולל גברים מכל מני סוגים . היא לא בחורה קלה והיא אמרה לי את זה מהתחלה- אפילו בחוסר טאקט שלא שורדים איתה הרבה זמן. בהתחלה היה טוב מאוד בחודשים הראשונים ממש ירח דבש, מפעם לפעם היו מריבות קטנות כאלה ורגעים של אי שביעות רצון מצדה על דברים וממני, ולקח לה להתגבר על זה כמה ימים, בלי לתקשר ולספר לי מה מפריע לה. יש לציין שאני טיפוס די רגוע מטבעי ומנסה תמיד לרצןץ אותה. והיא מצד שני לאחר כמה חודשים התחילה להיות שלילית, ולהעיר ולא ליהות מרוצה מהרבה דברים, והדרך שלה זה פשוט להדליק סגריה ולהסתגר בתוך עצמה. היא אמרה לי שזה נובע בעצם מחוסר בטחון שלה- למרות שכלפי חוץ היא מפגינה הרבה בטחחון. אין לנו הרבה דברים במשותף. היא היפרקטיבית ואני אוהב להרגע יותר, היא טיפוס של טיולים ותנעה, מאוד חדת לשון ולפעמים לא מסננת את מה שהיא אומרת. אני טיפוס רגיש ואני לאחרונה מרגיש שאני לא יכול לדבר איתה בכלל, היא יוצאת עליי על כל דבר,אנחנו רבים המון- מי מחליט דברים, היא טוענת שאני לא מתחשב בה אף פעם ומחליט הכל בעצמי,שזה לא נכון. קוראת לי שקרן על הרבה דברים.אני אוהב אותה אבל יותר מפחד להשאר לבד. אני טיפוס חרדתי ותלותי קצת גר עדיין אצל ההורים שלי , אך עובד ומהוויח יפה, לומד לתואר ועובד. אני לא יודע מה לעשות עם הקשר הזה.. להמשיך אותו או לא..אני לא מושלם כמובן יש לי הרבה פאקים גם כן -- מה לעשות??

ד"ר אורן חסון
זוגיות שלווה יותר
25.07.2012 • 11:59

יוסי יקר,
אתה מספר לי שאתה מבין שיש לך חסרונות, שאינך בטוח ביכולת שלך למצוא מישהי שבאמת תתאים לך (גם אם את זה לא כתבת במפורש), ושלכן אתה מוכן להתפשר עם מישהי שמוצאת חן בעיניך, למרות חסרונותיה הרבים בשבילך, ובעיקר העובדה שהיא לא מוסיפה לשלווה הנפשית שלך ולעיתים פוגעת בך, אבל כי היא מוכנה להישאר איתך.הפיסקה הקודמת אינה אלא מראה למה שכתבת לי. והתשובה "מה לעשות?" חוזרת אליך. האם כל מה שכתוב שם, באותה פיסקה, נכון? האם באמת אינך יכול למצוא מישהי שתתאים לך? - שזו אולי הנקודה המרכזית בחששות שלך. באופן מפתיע, היחסים הנוכחיים נותנים לך דבר אחד משמעותי, אבל במקביל גם גוזלים אותו: אתה מקבל את הביטחון שאתה יכול לקיים יחסים, ואפילו אם הם מורכבים, ושיש מישהי שיכולה למצוא חן בעיניך ותרצה גם אותך, אבל במקביל מקבל ממנה גם השפלות וסערות שמורידות לך את הביטחון העצמי. אולי קל לך להסביר את זה שהיא רוצה בך בגלל שגם היא מודעת למגרעותיה, גם אם היא לא מודה בהן או בחלקן בגלוי. יתכן שיש בזה משהו. אבל אל תשכח גם את הצד השני - והוא שיש לך ערך עבורה, וכנראה גם עבור נשים אחרות.תחליט מה שתחליט, אבל חשוב שתגיע למקום שבו הזוגיות שלך, עם מי שלא תהייה, תהייה שלווה יותר. קשה לי להאמין שאתה, עם הצרכים שלך, תחזיק מעמד לאורך שנים עם זוגיות סוערת שכזו. תוכלו, אגב, גם ללכת ליעוץ זוגי, אם תרצו ללמוד להעביר את הזוגיות לפסים אחרים, ועם תקשורת זוגית מסוג אחר. אבל זה בתנאי שתאמרו לעצמכם שאתם רוצים לעשות זאת (ראה את הקישור הזה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083