התלבטויות לאחר פרידה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
להפרד או להישאר?
24.07.2012 • 09:49

אני ובן זוגי מזה 5 שנים חושבים על פרידה, כרגע אנחנו בהפסקה ולקחנו זמן לחשוב אבל אני לא יודעת מה לחשוב, כואב לי מאוד שהגענו למצב שהכל רק ריבים וכואב לי לחשוב על פרידה ואני בלילות לא מצליחה לישון או לחשוב אז אני מתקשרת לחברה שנצא או משהו, בלילה האחרון כבר הייתי מותשת גם לקחתי כדור טונייט לשינה ונרדמתי, התעוררתי ושוב המחשבות.אני לא יודעת אם אני רוצה להפרד אבל בטח לא להישאר באותו מצב, מצד שני אני לא יודעת בשלב הזה אם הוא חושב כמוני ומה יהיה כשנדבר...איך יודעים אם זה הזמן להפרד או לעבוד על זה?

ד"ר אורן חסון
הרהורים על פרידה ועל הישארות
25.07.2012 • 12:00

אנונימית יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם.את לא שלמה עם הפרידה, והשאלה היא אם בגלל שאת מאוכזבת מכך שזה לא הצליח (ואולי שאת "לא הצלחת"), או מהחלומות שנכזבו לאחר שראית את עצמך כבר "במקום הרבה יותר טוב" בסולם ההצלחה של החיים, או מכך שהוא לא נלחם מספיק עליך, וגם זה מאכזב, או שאת מבינה שבעצם זו אינה הזוגיות המתאימה, ואת רק חוששת מהעתיד הבלתי ברור, ואיך עושים זאת מהתחלה, ובעיקר - איך מבטיחים שהפעם הבאה תהיה מוצלחת? ואם זה קשה, אז למה לא להישאר עם מה שיש?כל אלו הן התלבטויות טבעיות ונורמליות, ופרידה לאחר זמן כה רב היא קשה. הן בגלל הסיבות שמניתי למעלה, והן בגלל הקשר הרגשי, וההרגל, שהם קיימים ומשמעותיים. ובין הזמן שבו יודעים שזה זה ושצריך לעבוד על זה, לבין הזמן שבו יודעים שזה לא זה וצריך להיפרד אין נקודה אחת ברורה - יש רצף של נקודות שבהן קצת יותר מאחד וקצת פחות מהאחר. ואולי השאלה האחרונה שנשארה לכם לפני פרידה היא השאלה אם ייעוץ זוגי היה יכול לסייע לכם. יתכן. בודאי כדי להגיע למקום טוב יותר ולתקשורת טובה יותר. האם לא עדיף למצוא בן זוג חדש שיתאים יותר? - את זה אני לא יכול לדעת. כל הבחירות שאנחנו עושים הן הימורים, ובתחילת הדרך אי אפשר לדעת במדוייק לדעת לאן הדינמיקה הזוגית תיקח אותנו בהמשך. לפעמים אפשר לדעת הרבה, ולפעמים פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083