זוגיות: למה אתה נשאר?

תאריך פנייה: 02.09.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
בן
האם זה טבעי?
02.09.2013 • 23:09

שלום,
אני בן 26... נמצא בזוגיות עוד מעט שנתיים לאחר תקופה ארוכה שבה רציתי זוגיות ולא הייתה לי.בתחילת הקשר לא היה את ה"ניצוץ" שחשבתי שיהיה... אחרי מס' שיחות עם בת זוגתי כיום, שאמרה שלעיתים זה קורה לאחר פרק זמן, נשארנו ביחד עד היום.חשוב לציין שבת זוגתי היא לא בדיוק ה"מראה הטיפוסי שלי" מבחינת היופי (אם יש דבר כזה).כל כמה זמן יוצא לי לחשוב האם אני "מסתפק" בקשר הזה, כי הרבה זמן לא הייתי בקשר... חשוב לי לציין שהיא באמת אוהבת אותי וסה"כ כיף לנו יחד (היינו גם בטיול נהדר יחד בחו"ל).אך כל הזמן עולה בי המחשבה האם זו באמת זוגיות תקינה, כי לא היה את הניצוץ, וכיוון שמדי פעם שאני רואה בנות בעיקר שהן "הטיפוס שלי" (עוד פעם בעניין היופי), אני חושב האם אני מפספס משהו.חשוב לי גם לציין שאני מאוד לא רוצה לפגוע בה, או להרגיש "אשם" שאני לא אוהב אותה כמו שהיא אותי...אשמח לעזרה.

ד"ר אורן חסון
ניצוצות
03.09.2013 • 14:07

בן יקר,
למקרא מכתבך, אני שואל את עצמי בעצם למה אתה בזוגיות הזו. האם זה משום שאתה חושש שיהיה לך קשה למצוא זוגיות שתהיה יותר לטעמך? - כי אז, עצם העובדה שהיא רוצה אתך, היא בפני עצמה קסם אחד גדול (ויותר בהתחלה מאשר בהמשך), שמשאיר אותך שם. אולי כי התחושה היא שקסם לא יכול להתרחש הרבה פעמים.האם זה משום שאת לא רוצה לפגוע בה, אם תלך? אי אפשר שלא לפגוע, אם תלך. אי אפשר שלא תרגיש "אשם" אם היא תיפגע בעקבות החלטה שלך. התחושה הזו תהיה בך אם אתה אדם מוסרי ואמפתי, ואם קיים בך כלפיה רגש של קירבה, גם אם אינו משיכה ואהבה זוגית. בודאי שאתה לא רוצה לפגוע בה. אבל אני מתרשם שהיום, שנתיים לאחר תחילת הקשר שלכם, אתה עם הרבה יותר ביטחון מכפי שהיית. וכן, בין היתר, בגלל הקשר הזה שלך איתה, כי ההתנסות הזו, של מישהי שרצתה אותך עד כדי כך, מחזקת.אבל חשוב היטב מה אתה רוצה. בהחלט יכול להיות שאם תיפרד ממנה, בין אם תמצא מישהי אחרת ובין אם לאו, יהיו בקשר הבא דברים אחרים שימצאו חן בעיניך פחות, גם אם היא תהיה "המראה הטיפוסי" שלך, וגם אם יהיו ניצוצות. ראיתי מספיק קשרים עם ניצוצות כאלה בשמים, אבל גם עם ניצוצות של צחצוח חרבות במקביל, שלא איפשרו לזוג להיות ביחד. תצטרך לחשוב היטב מה אתה רוצה, ואני מניח שאם אתה מתלבט, זה בין היתר גם כי טוב לך בקשר. אולי הריגוש חסר, וזה קורה מתישהו גם בקשרים רבים שמתחילים עם המון ניצוצות. כלומר, כן, זה טבעי... מה שאתה מרגיש קורה לגברים רבים, ובעצם, גם ללא מעט נשים, גם אם לא בדיוק בתקופה הזו של הזוגיות. אם צריך, לך אולי לייעץ פרטני עם איש מקצוע, כדי לשים יותר דברים על השולחן מכפי שעשינו פה, וכדי לדון בהם יותר לעומק, ולחשוב על כך ביחד, עד שתגיע להשלמה טובה יותר של מה שאתה רוצה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בן
ניצוצות
04.09.2013 • 19:44

תודה על התגובה, אשקול זאת בחיוב...