אמון בזוגיות: איך להימנע מסרטים?
מיכל
שלום
⌄
שלום,
שמי מיכל, ויש לי בעיה קטנה:החבר שלי ואני גרים ביחד שנתיים, בקשר טוב מאוד, אוהבים וכו', אך יש משהו שתמיד הפריע לי: יש לו חברה טובה שגם הייתה חברה שלו בעבר. החברה שלו גרה כעת בדרום הרחוק אז זה לא נורא כ"כ.. אני מנסה לא להיות קנאית ולא להתערב לו ולדרוש ממנו לנתק את הקשר כי לדעתי זה לא הגיונ (אם כי הוא יודע שזה קצת מפריע לי אבל הוא לא מבין עד כמה..), אבל מצד שני כשיש משהו שקשור אליה - הלב שלי ישר מתחיל לפעום אתמול ראיתי שהוא קיבל ממנה הודעה (הוא פתח את ההודעה, ולא ראה שאני מאחוריו וראיתי את ההודעה). לאחר מכן - הצצתי בפלאפון וראיתי שהוא מחק את ההודעה, ופתאום ממש נלחצתי..למ הוא עשה את זה? אני מתה מפחד ולא יודעת איך להתמודד.. מצד אחד יש את האפשרות שהוא לא רוצה שאני אראה כי הוא יודע שזה די מפריע לי. מצד שני יש את האפשרות השנייה וההרבה יותר מפחידה..אני לא מאמינה שהוא בוגד בי מכיוון שהוא כל הזמן אומר לי כמה הוא אוהב אותי, אנחנו שוכבים הרבה מאוד וטוב לנו ביחד, אבל אני לא מבינה - למה שיעשה דבר כזה? הרי אני יודעת שהוא בקשר איתה - אז למה שימחק את ההודעה?...אני מרגישה שאני סתם נכנסת לסרטים משום דבר ולא יודעת מה לעשות בבקשה תעזרו לי..
ד"ר אורן חסון
אמון: גם בנאמנות וגם בסרטים...
⌄
מיכל יקרה,
בהחלט יכול להיות שהוא כבר יודע שאת נכנסת לסרטים, אפילו אם את מבליגה. ושבסוף, איכשהו משהו מחוסר הבטחון שלו מחוסר שביעות הרצון שלך זולג החוצה. אז סביר שהוא מנסה לחסוך את זה, אולי ממך, ואולי את החיכוך והעימות שיעלה ביניכם בעקבות הידיעה שהוא קיבל הודעה. והרי, גם אם באמת אין שום דבר משמעותי בינו לבינה, לו לא היית רואה זאת הכל היה עובר בשקט, והוא היה "מצליח" לשמור על השקט. הבעיה נוצרה, מבחינתו, כאשר ראית. זה לא אומר בהכרח שיש משהו, אלא אולי שהוא מכיר אותך ורוצה שקט.אם את רוצה להמנע מסרטים כאלה, תצטרכי לאזור את כל האומץ והשקט הנפשי שלך, ולומר לו בשקט: במקרה ראיתי שקיבלת הודעה מ-X, ואחר-כך ראיתי שמחקת. אולי לא הייתי צריכה להסתכל על ההודעה, אבל אני מאד מבקשת שלא תמחק הודעות. חשוב לי יותר שארגיש שאתה נותן בי אמון, שלא אעשה מזה סרטים.אחרי הכל, מדובר באמון הדדי – שאת מאמינה בו שהוא נאמן לך, ושהוא מאמין בך, שלא תעשי לו סרטים. ותצטרכי לעמוד במילה שלך, ולא לעשות מזה סרטים... גם אם זה לא קל, נכון?