זוגיות לאחר אובדן: התמודדות עם משבר

תאריך פנייה: 14.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
הצילווו
14.09.2006 • 22:11

היישלום אני בת 21 והיה לי חבר שנתיים וחצי. היה לנו כייף ביחד ונהננו המון. סבו נפטר ואז התחיל כל הבלאגן, הוא פתאום התהפך כולו כיוון שהוא היה מטורף עלי ואני לא מגזימה ןפתאום הוא החליט שהכל נגמר, שהוא רוצה להיות לבד בשקט שלו בלי שום בחורה. אני לא ככ מסכימה איתו כיוון שאני לא מאמינה שגבר יכול לחיות בלי בחורה!!! אבל זה מה שהוא רצה הוא אומר שטוב לו ביחד בשקט שלו ובכלל כולו השתנה, הדעות שלו וקו המחשבה.. איני יודעת מה עובר עליו ורוצה לעזור לו אך הוא נפרד ממני ולא נותן לי. בהוא אומר שהוא נורא מבולבל ואני לא מצליחה להבין מה הבעיה שלו :(בזמן הזה אני נורא ניפגעת כי הוא משחק בי, הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל לא עושה עם זה דבר אומר ומיתגעגע ומת לחבק אותי אבל פה זה נגמר ואני רק סובלת ובוכה ובוכה.מאז עברו להם כבר 4 חודשים ואני נורא קשורה לבנאדם הזה כי למרות שהיינו חברים הוא היה גם ידיד הנפש הכי טוב שלי אני במשך ה4 חודשים האלה רק ישבתי כל יום וחשבתי ובכיתי עליו, כל דבר קטן מעלה לי זכרונות ואני מתחילה לבכות.מה אני יעשה?איך מיתגברים על כאב כזה נוראי?עברו 4 חודשים ולא הצליחתי להתגבר אף טיפה אחת עליו אני עדיין מחכה וממחכה לו כל יום.. אני לא יכולה יותר אני במצב של משבר נוראי ועוד שניה מקבלת היתמוטטות עצבים. מה לעשות????? כואב לי חזק בלב... מתי זה יעבור כבר הסיוט הזה???אני מרגישה כאלו הוציאו לי את הלב מהמקום וחסר לי משהו בגוף... :( מה עושים..????תעזרי לי בבקשה אני במצוקה נוראית.. הצילווו

ד"ר אורן חסון
לכי לקבל עזרה
16.09.2006 • 12:15

דנה יקרה,
נתקלתי כמה פעמים בתופעה הזו, שגבר, לאחר שסבו נפטר, מתחרפן ואינו מסוגל להכיל את הזוגיות שלו. הוא מאד מבולבל כרגע, מה שאומר שיש לו, כנראה, צרכים מנוגדים, והוא לא החליט מה חשוב לו יותר. אני לא חושב שהוא השתנה לחלוטין, כמו שהוא מוכן היום להציף ולהעצים צרכים שהיו לו גם קודם, אלא שעכשיו הוא מוכן להודות בהם ומעצים את חשיבותם. לצערי, את נקלעת לקו האש, כאשר לחבר שלך קל יותר, בשל מות סבו, לראות את עצמו יותר מאשר אותך. זה מה שיש, זה מה שהוא, ואולי הוא יתגבר על כך, ואולי הוא יחליט, בעקבות כך, לשנות כיווני חיים. בשלב הזה, את היא רק פיון קטן בלוח המשחקים שלו, כי הוא רואה בעיקר את עצמו. אם יש לך סבלנות, אמונה וכוח, הציבי עצמך לרשותו, וקווי שההקרבה שלך תוערך במשך הזמן, ותעזור לו לחזור להעריך אותך ואת מה שהיה לו קודם. אבל גם עם הבנת הסיכון שאת אולי מבזבזת זמן, בין אם משום שהוא לא יסכים אחר-כך לחזור אליך וימשיך הלאה בחייו, ובין אם משום שאם הוא יחזור אליך, אולי תגלי שהוא חלש יותר ממה שחשבת, אגוצנטרי יותר ממה שציפית, ושתי האפשרויות הללו גם יחד יאכלו אותך עם הזמן, עד שתוותרי עליו. למרות הכאב.ואם את רוצה לקבל כוח, בין אם כדי להיות איתו ובין אם כדי לעזוב, ואין לך, לכי לטיפול. את במשבר, ואת זקוקה לזה עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083