זוגיות לא שוויונית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 26.09.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
סודי
זוגיות טרייה במשבר
26.09.2006 • 15:42

ד"ר יקר
שלוםאני נשואה כחודשיים , לפני כן יצאתי עם בעלי תשע שנים . ישנם מספר דברים שמקשים עליי מאוד 1. אני עובדת מחזיקה רכב ומשלמת 50% הוצאות בית , הוא אין לו רכב , העניין הוא שלפעמים (לעיתים רחוקות) אם חסר לי כסף או משהוא קרה ולא היה לי כסף אני מבקשת ממנו , מדובר בסכומים מאוד נמוכים ( 50 ש"ח בערך או 100 לא יותר ) והוא אף פעם לא מוכן לתת לי ( הוא רואה חשבון ןמרוויח הרבה יותר ממני ) כשפעם הוא שילם יציאה אח"כ הוא דרש ממני חצי מהסכום .2. אנחנו כבר חמש שנים גרים עם אחיו הגדול , מאז החתונה ביקשתי ממנו לעבור רק שנינו לדירה כי אני צריכה פרטיות וקשה לי מאוד מאוד לגור עם אחיו , הוא טוען שהמגורים עם אחיו חוסכים לנו המון כסף , אז אמרתי לו שאין בעיה ניקח דירה בהתאם לתקציב , הוא לא מוכן ואנחנו עדיין חיים כאן , הוא טוען שלעוד שנתיים שלוש (אני חייבת לציין שאני בת 30 והוא בן 34 ).3. הוא בן אדם מחושב וקר , הוא לא רק שלא משתף אותי בכלום אלא שאין בו חמימות הוא לא אומר מילים יפות , לא אני אוהב אותך , הוא לא מחבק ולא מנשק מיוזמתו אלא אם כן הוא רוצה סקס . לא יוזם שום דבר , לא מעריך , קר מאוד ומנוכר מאוד , גם כשאנו מתווכחים הוא לרוב מתעלם אומר שאין לו כוח אליי ואני מרגישה שאני מדברת אל הקירות , גם כשהצלחתי להגיד משהו אני מרגישה שהוא מקובע לחלוטין ולא באמת מקשיב , לא מוכן לפשרות .4. אני חייבת להגיד שמאז שאנחנו יוצאים מפריעה לו העובדה שאני סובלת מעודף משקל והוא אמר שעד שאני לא יורדת במשקל לא נעשה ילדים . כי הוא מתבייש בי ככה מאוד . אני חייבת להגיד שאני יכולה להבין שזה חשוב אני ניסיתי כבר מיליארד דיאטות וזה לא עובד אני אפילו ניסיתי דברים יותר קיצוניים . וזה עדיין לא עובד .ד"ר יקר אני אוהבת אותו ואני רוצה שזה יעבוד העניין הוא האם זה בכלל אפשרי או שעליי פשוט לדעת שמכאן לא ייצא דבר ולהמשיך הלאה .אני מרגישה את הכל סוגר עליי ואני מאוד מאוד אומללה , אני בוכה כל היום כל הזמן ......... אני כבר לא יודעת מה לעשות .רציתי שותף פעיל לחיים מכל בחינה אפשרית : פיזית , ריגשית , כלכלית , האם יש סיכוי בבן אדם כזה שיום אחד זה יקרה ?את תשובתך במהרה אשמח .......תודה רבה :)

אלוהים אדירים
איפה היית 9 שנים???
26.09.2006 • 17:48

איזה חשבון את עשית?מה חשבת, שטבעת וכוס שבורה הם סוג של קסם שמשנה את הכל?לא מבינה. לא נתפס. את כותבת כאילו את מכירה אותו שנה גג.

ד"ר אורן חסון
לא אסרטיבית מספיק לזוגיות שוויונית?
28.09.2006 • 01:46

סודי יקרה,
האמת היא שמרוב רשימה של חוסר התחשבות וחום של בן זוגך כלפייך, לא ברור מדוע את אוהבת אותו. זה חסר ברשימה עד כדי צרימה. להגיד שהיית צריכה לראות שזה לא ישתנה זה נכון לגמרי, אבל לא פותר לך את הבעיה, אלא יקטין את הבטחון העצמי שיש לך ביכולת השיפוט שלך. למרות זאת השארתי את התגובה הזו, כי היא חשובה כדי לחזק את התחושה שלך שיש לך בעיה ממשית.התחושה שלי היא שאת לא אסרטיבית מספיק כדי להשיג זוגיות שתהיה שוויונית יותר ואשר תתן לך הערכה וכבוד, שלא לדבר על חום (שאיני יודע אם הוא מסוגל לכך). אם את רוצה לנסות ולשמור על המסגרת הזו, שזה אומר לשנות משהו ביחסים ביניכם, נראה לי שלא תהיה לכם ברירה אלא להגיע ליעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083