זוגיות לא צפויה: טיפים להתמודדות
אנאל
זוגיות לא מוגדרת
⌄
שלום
אני נמצאת בקשר לא מוגדר עם גבר רווק בן 32 שגר עם אמא שלו אני גרושה גשנה פלוס שתי ילדים הקשר שלנו התחיל דרך חברים משותפים לפני הגירושיון אחרי הגירושים בילנו ביחד ב4 חודשים סאופן קבוכ סופש הסקס טוב היינו מדברים על הכל והוא גם ממש מקנא לי . לפני 4 חודשים לפני שהיינו אמורים להפגש רשם הודעה שהוא לא רוצה לפגוע בי הוא מת עליי ואני חשובה לו הקשר גדול עליו בגלל שאני עם ילדים.
הבנתי אותו איחלנו לכל אחד דרך צלחה .
לא יצרתי קשר בכלל לפני חצי שנה יצא קשר שוב והכל התחיל שוב מבתחלה אבל הפעם לקשר יותר מעמיק ואחר אפילו קנה לי מתנה ליומולדת וגם אני לו והקשר בתחזק אבל שוב הקשר לא מוגדר האם לתת לו זמן לעשות את שלו אציין שגם בחיים לא היה לו קשר גם עם רווקה רציני רק איתי הוא נפתח ככה וטוען שנכנסתי לו ללב ולבעיה הסטטוס גרושה פולס ילדים מה אתה מציע? אשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
להמתין ולגעת ברכות
⌄
אנאל יקרה,
את מתארת את הדינמיקה ביניכם, כאילו שהוא זקוק לזמן כדי להתרגל למצב ולזוגיות מטיפוס שהוא לא תכנן. יתכן שהוא באמת זקוק לעוד זמן. בינתיים, את מתלבטת, ואולי אפילו קצת מתחרפנת, כי את מרגישה שאת נמצאת בחוסר ודאות, עם זוגיות 'מרחפת', כשאת רוצה זוגיות יציבה.אם את מעוניינת בהצלחת הקשר איתו, נשמע שאת צריכה למצוא את השילוב המופלא והלא פשוט שבין סבלנות (זמן) לבין היכולת לפתוח דברים איתו ולדבר על זה. עם הסבלנות ואורך הרוח הנדרשים, ללא טענות. אי שם, בין היכולת להמתין לבין היכולת לגעת ברכות בו ובתהייה על מצבכם, נמצא המינון הנכון. לא שזה מבטיח משהו, אבל המינון הזה לפחות יאפשר קשר שהוא לא חשב שהוא אפשרי. ואם זה לא, אנאל, תצטרכי מתישהו להחליט שהחיים שייכים לך, ולקבל החלטה שונה.
אנאל
להמתין ולגעת ברכות
⌄
אז האם אני מתנהלת נכון שכן נותנת לו את זהמן והמרחב הנכון?כי מאז שהתחיל שוב הקשר הוא רק מתחזק מדברים על בסיס יומי אפילו הייתי אצלו פעמים וטוען שבחיים אישה לא נכנסה לבית שלי יודעת הכל עם משפחתו וכו.. כי לי אין כזה מה להפסיד יש לי בית ושתי ילדים אנינכן רוצה זוגיות איתו אבל לא רוצה להכריח אותו או לבוא בטענה אולי כדאי להרפות ולהנות בנתיים ..
אני לא ממש ממהרת .
רציתי רק לדעת עם זה בסדר להיות סבלנתי ולתת לו זמן?
ד"ר אורן חסון
אמון הדדי
⌄
אנאל יקרה,
נראה לי שכן. אבל אני מחזיר אותך אל הפיסקה השניה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי, שנראה לי (מעצם העובדה שאת שואלת שוב את מה שכבר כתבתי לך) שאת צריכה חיזוק בביטחון שלך בדרך הזו. זה אמנם לא מבטיח דבר, אבל זו הדרך הנכונה ליצור משהו חדש וטוב (גם עבורו), ובאופן שאם וכאשר יתממש, יהיה וירגיש נכון ויציב יותר, כי הוא מבוסס על אמון הדדי (כן, גם שלך בו, כי גם זה ישפיע עליו), גם אם קשה לך לפעמים לבטא אותו, כי יש משהו טוב באופטימיות, שהיא מאפשרת טוב יותר את היווצרותם של דברים טובים.