החלטה אישית: איך לקבל החלטה בזוגיות
דורית
סחרחורת מחשבתית
⌄
אז ככה.. היה לי חבר במשך שנה וחצי ולפני 3 חודשים בערך נפרדנו.לפני שבועיים הוא פגש במקרה חברה טובה שלי ושאל עליי שאלות מה קורה איתי איך אני והכל. יום אחריי זה, חבר טוב שלו מתקשר אליי סתם "לדבר"ובאמצע שואל שאלות דיי ישירות על אם יש לי כבר מישהו חדש.. אם אני מתגעגעת לאקס... אמרתי שמתחיל משהו ושאני מתגעגעת כמו שסביר להתגעגע כי אחרי הכל עברו 3 חודשים. "לא משהו מיוחד".לפני יומיים הוא התקשר לחברה שלי לשאול מה תאריך יום ההולדת שלי כדי שלא "יווצר מצב לא נעים אם הוא ישכח"..(היום בעולם הפייסבוק, אפשר לדעת את תאריך הלידה גם מבלי לדבר עם חברה הכי טובה שלי, שמן הסתם, תגיד לי על זה). יש לציין שביקשתי ממנו שבוע אחרי הפרידה (עוד המשכנו לדבר קצת)- ביקשתי שננתק קשר ושאני אפנה אליו כשאני ארגיש "מוכנה".אני באמת לא מצליחה להבין מה הוא מנסה לעשות. הוא רואה שאני ממשיכה הלאה אז הוא מנסה להישאר בתמונה? (הוא נפרד ממני-אגב).אמרתי לחברות שלי שאם הוא מתקשר שלא יגידו עליי שום דבר. ושיגידו לו שאם הוא רוצה לדעת משהו- שיפנה לחברים שלו או שיפנה ישירות אליי.יש לציין כי אחרי הפרידה הוא בפירוש אמר לי- שהוא לא רוצה שנחזור. (לא רבנו לא קרה שום דבר הוא פשוט הרגיש שהוא רוצה להיות קצת לבד).ועכשיו כל כמה זמן אני שומעת ממנו וזה מאוד מכעיס אותי. האם אני צריכה להגיד לו שביקשתי מפורשות שלא ייצור איתי כל קשר- וזה שהוא פונה לחברות שלי זה מזלזל בבקשה שלי? אני כיבדתי את הבקשה שלו להיפרד ואני מצפה שהוא יכבד את בקשתי שלא ליצור איתי קשר. ישיר- או עקיף.או שעדיף פשוט להגיד רק לחברות ולעזוב את זה?אני באמת לא מצליחה להבין מה הוא רוצה ממני או מה הוא מנסה לעשות. אמרתי לו שאני לא אהיה מסוגלת להיות ידידה שלו. לא בזמן הקרוב. אז איזו עוד סיבה יש לו לעשות כאלה דברים. לשלוח את חברים שלו "יעני בדרך אגב" ולשאול דווקא את החברה הכי טובה שלי- מה תאריך יום ההולדת שלי- כשהוא יכול לברר את זה בעוד אלפיי צורות אחרות.
ד"ר אורן חסון
החלטה שתהיה שלך לגמרי
⌄
דורית יקרה,
קחי את מה שלא תחליטי, קודם כל כהחלטה שלך, ולא כהחלטה שלו. אם ברור לך לגמרי שאת לא רוצה אותו, אין בכלל שאלה, ולא משנה מה הוא אומר. אלא שאם הסיכוי שהוא רוצה אותך יכול להשפיע על מה את רוצה, זה קצת מסבך את העניינים, כי השאלה היא א. אם הוא באמת רוצה, או סתם בדיכאון רגעי, או לבד מדי לאחר אכזבות, ומחפש את הדברים הטובים שהיו ביניכם, כדי לשפר את ההרגשה שלו. האם זה באמת משנה את מה שמרגיש כלפייך? לא יודע. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, ויכול להיות שזה עניין זמני, עד שתחזרו להיות ביחד, ולאחר זמן הוא ירגיש כפי שהרגיש קודם. אני לא יכול לדעת זאת, אולי גם את לא יכולה לדעת זאת, ואולי אפילו הוא לא יכול לדעת זאת. אם את רוצה להרגיש קצת יותר טוב עם עצמך מעצם העובדה שהוא מתעניין בך, אז טוב. מותר לך. ואם את רוצה לדעם אם כדאי או שווה לעשות משהו בהתאם, אני לא יודע. זו החלטה שלך, בהתאם לכל מה שאת מכירה עליך ועליו.