זוגיות לא מושלמת - מה אפשר לעשות?

תאריך פנייה: 28.08.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שרון
קשיי תקשורת בזוגיות
28.08.2012 • 16:45

דר' חסון שלום,בן זוגי ואני בני 35, ביחד כשנתיים ומתכננים עתיד משותף וילדים, אולם בחצי השנה האחרונה רבים כמעט מדי שבוע. אני מרגישה שאיני מקבלת תמיכה, תשומת לב או גם מחוות קטנות מצידו סביב אירועים כמו ימי הולדת. לעולם לא ייזום אפילו בילוי משותף. היוזמה באה תמיד ממני והוא לרוב אינו משתף פעולה, אלא שקוע בענייניו. אני פגועה מאד, מרגישה שהוא "עושה דווקא" ומתקשה להשתחרר מן ההרגשה, ואילו הוא מצידו מרגיש שהוא משתדל בשבילי ואני רק מבקרת. כל נסיון לפיתרון שאני מעלה נתקל בסירוב משום שהוא חש שאני מנסה לשלוט בו. טיפול זוגי לא בא בחשבון מבחינתו. רוב הזמן יש בבית אוירה של מתח ותסכול. שנינו כבר עייפים מהמצב אבל מאד אוהבים ולא רוצים להיפרד.אשמח לקבל ייעוץ. תודה

ד"ר אורן חסון
זוגיות שאינה מושלמת. האם זה אפשרי?
31.08.2012 • 00:20

שרון יקרה,
הייתי שואל אותך שאלה חשובה - בהנחה שאין מריבות ביניכם, כלומר, כאשר אין מה שיעכיר את האווירה, האם מה שאת כן מקבלת ממנו בזוגיות איתו, באופן ישיר או עקיף, הוא מספיק טוב עבורך? אם כן, אז יתכן שכל מה שאת צריכה הוא לשנות את הציפיות שלך, ולקבל את מה שיש על הטוב ועל הפחות טוב שיש בו, ולשמוח בזוגיות גם אם אינה מושלמת. בודאי שאני מבין את הצורך בתמיכה, מדי פעם וכשצריך, ואת תשומת הלב שלו. אבל אולי השאלה היא להחליט מה חשוב יותר? השקט בחיי הנישואים, או העדר הרומנטיות ותשומת הלב שלו? אי השקט מוליך בוודאות רבה יותר למתח ולתסכול, ולסיכון הנישואים.האם את יכולה להתמודד עם ציפיות נמוכות יותר מהזוגיות? האם אפשר ללמד אותו להיות רומנטי יותר וקשוב יותר ושם לב יותר למרות הלחצים שלו? - אתם כנראה זקוקים לשני הדברים ביחד, כדי להגיע להרמוניה טובה יותר, גם אם לא משולמת. אני חושב שזה אפשרי, אם הרצון שלכם לחיות ביחד הוא הדדי. אבל צריך ללמוד את זה, ואפשר ללמד אותו, ועם הרבה אורך רוח.קראי בבקשה את מאמרי עלשינוי רגשי כדרך לשיפור הזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרון
זוגיות שאינה מושלמת. האם זה אפשרי?
31.08.2012 • 18:38

תודה. הדברים עודדו אותי משום שהבסיס בינינו הוא של אהבה ורצון הדדי לחיות יחד. ההפנייה שצירפת לא מעלה את המאמר. אשמח לקבל כתובת עדכנית.ושוב תודה

ד"ר אורן חסון
לינק למאמר לשיפור הזוגיות
01.09.2012 • 22:49

נכון, משהו בלינק למאמר השתבש. הנה הלינק הנכון:לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083