התלבטות: טיפול זוגי או התמודדות עצמאית?

תאריך פנייה: 25.05.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתלבט
מחסום
25.05.2014 • 07:42

בוקר טוב,אני בן 43 נשוי + 4 בזוגיות קרוב ל 19 שנים , לצערי התקשורת היומיומית ביני לבין זוגתי (מזוית הראיה שלי) לא הכי טובה, אני מסוגל לשתף אדם זר בבעיות שיש לי כמו עכשיו למשל ( כל בעיה ולא משנה כרגע איזו בעיה) אך לשוחח עם אישתי על אותן בעיות יש מחסום והפה לא נפתח שצריך ואין לי מושג מה עושים.חוסר התקשורת הנ"ל יפגע בסופו של דבר בראש וראשונה בי ואח"כ אולי גם במשפחהמה אפשר לעשות איך מתגברים על המחסום?שבוע טוב

ד"ר אורן חסון
ללכת לטיפול או להתמודד לבד?
26.05.2014 • 00:25

מתלבט יקר,
עשית צעד חשוב בהבנה שיש לך מחסום, ושאתה צריך להתגבר עליו. הבנת נכון, ואני יודע שזה לא טריוויאלי בכלל, שהעובדה הזו מרחיקה. אלא שאני לא יודע מה הסיבה לכך. אני יכול, וזה הכי קל, לומר לך - שמע, אם אתה מצליח לעשות את זה עם אחרים, אז פשוט תתחיל לעשות את זה גם איתה. אלא שאני יודע שגם אתה יודע את זה, ולא מצליח. אולי בגלל הרגלים של יחסים איתה (ולשנות, זה סוג של שינוי תדמית, שלכל אדם יש מול כל אדם אחר, ואחרת), ואולי מסיבות אחרות. אם ההחלטה שאתה רוצה לא מספיקה כדי לשנות, אתה צריך כנראה עזרה, ואולי כדאי ללכת לטיפול אצל מי שידע אחר כך גם לעשות ייעוץ זוגי, אם תגיעו ביחד למסקנה שזה מה שכדאי לעשות.ואולי, עוד לפני כן, נסה בצעדים קטנים בכל פעם - בחר נושא שתבחר לפתוח מולה, מצא את הזמן המתאים, ונסה. רק אותו. לא הכל בבת אחת. ומדוד את הצלחתך. אם אתה מרגיש שזה לא הולך, בחר בטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083