זוגיות: כוח, החלטות וביטחון עצמי
אליאן
להתחיל מחדש.
⌄
טוב אז ככה יצאתי לא מזמן ממערכת יחסים והפרידה הייתה קשה מפני בעייותת קשות בזוגיותת שקשורותת לעניין שלל סקס שבא מצידיי והראתיי את עצמיי בצדד הרע(כמו קלהה),עכשיוו הגיעע מישהוו חדש לחיי אחרי שתקופהה אחרי שנפרדנו אני והאקסס אמרתי לעצמי שאני ישתנה ולא יעשה סקס על ההתחלה כדי לתת לו לכבד אותיי,הבעיה היא שאףף פעם מישהוו לא חיכה ליי ואףף פעםם לא אמרתי לאא..אבל אם אני ימשיךככה זה ייגמר רע.אני באמת צריכה סקס ברמות וחוששת שאם אני יתחיל במגע כלשהואא עם חבר שליי זה ייגמר בסקס ובגלל זה אני נמנעת מלבוא אליו הביתה וזה נורא מפריע לו.מה לעשות??
ד"ר אורן חסון
להתחיל בקצב אחר
⌄
אליאן יקרה,
מה שאת אומרת הוא בעיקר: אני רוצה להיות חזקה הפעם, ולא בטוחה שיהיה לי כוח. אני חושב שאת עושה את הדבר הנכון. גם בהחלטות שלך, וגם בכך שאת פונה הנה, לא משום שאני יכול באמת לעזור לך הרבה, אלא משום שזה מעיד על כך שהרצון שלך אמיתי לשנות משהו, ושהבאת את הרצון הזה, וגם את הפחד להיכשל במטרה שלך, למודעות גבוהה. וזה מה שאת צריכה – להמשיך עם המודעות הזאת, ועם הרצון החזק שלך, ולהכין את עצמך לרגעים שבהם את יודעת שאת נגררת בקלות אחר התשוקה שלך, ואחר הרצון שלך לרצות את בן הזוג שלך. הכיני את עצמך לקחת אויר, והכיני לעצמך נשק שיעזור לך: אוסף של סיבות מדוע את עוד לא רוצה לעשות את זה. ומותר לך לומר לו את האמת. שאת עוד לא מוכנה. שאת רוצה שהקשר הזה יהיה קשר טוב, ואת יודעת שאת צריכה את הזמן שלך כדי שזה יקרה.אם הוא רוצה אותך, הוא יחכה.ואגב, אם את מרגישה שזו בעיה חוזרת אצלך שבאמת מפריעה לך ליצירת זוגיות או לשקט הנפשי שלך או לזוגיות עצמה, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי להבין את עצמך טוב יותר, ולקבל גם פרופורציות על מה נכון לך ומה לא, וגם ביטחון בהחלטות שלך.
אליאן
להתחיל בקצב אחר
⌄
אני באמת נחושה בדעתי להתחיל מחדש אבל פוחדת שזה יהיה מוזר לי וחדש לי,כי אף פעם כמו שציינתי לא הייתי בקשר בלי סקס,לפחות על ההתחלה.אני באמת רוצה הפעם שבן זוגי יראה אותי בעין יפה יותר,אבל עכשיו הבעיה שלי שאני לא רוצה לבוא אליו הביתה כי אני יודעת מראש שזה מה שיקרה כי אני מכירה את עצמי יותר מידי טוב. אנחנו כבר 3 שבועות ביחד יוצאים להמון מקומות,אבל הוא רוצה שאני יבוא אליו להכיר את ההורים שלו ושנהיה אצלו כי גם הוא היה אצלי (אצלי בבית אין פרטיות כמו אצלו) בגלל זה לא חששתי להביא אותו אליי.הוא מאוד רוצה שאני יבוא אליו ואני מנסה כל פעם להמציא תירוצים ודוחה את זה ואני כבר לא יודעת מה לעשות כי הוא לא מבין למה אני דוחה את זה כל הזמן.מה אני יעשה?
ד"ר אורן חסון
להגיד לא כשאת רוצה להמתין
⌄
אליאן יקרה,
נסי להסביר לו את עמדת. אמרי לו שאת לא רוצה קירבה אינטימית מהר מדי, ואולי תצליחו אפילו להגיע לכך שתגיעו אליו הביתה, והוא זה שישמור עלייך. ובכל מקרה, את יכולה להגיע אליו ולראות את הוריו, ולצאת משם אחר-כך, ויהיה לך קל אם תגידי לו זאת מראש. כלומר, שיהיה ברור שאת לא רוצה תנאים שבהם תהיו לבד, שאז הוא יוכל לנסות לפתות אותך, ואת תצטרכי להגיד לו לא (בין אם את יכולה ובין אם את לא יכולה – שזה הוא לא יודע).