סתירות בזוגיות: מה גורם למאיה להתבלבל?
מאיה
רצונות שונים
⌄
אני במערכת יחסים כ5 חודשים אני וחבר שלי אוהבים מאוד אחד את השנייה ומרבים להיפגש פעמיים שלוש בשבוע(הוא גר רחוק),עכשיו הבעיה היא כזאת בגלל שאנחנו לא נפגשים הרבה אני מצפה שהוא יהיה רק איתי כי עם חברים הוא כל יום יכול להיות ואיתי לא.עכשיו ככה הייתי אצלו לפני כמה ימים והיינו בשמיכה התחבקנוו התנשקנוו והכלל ואזז הוא היהה צריךך ללכת לקנות משהוו עם חבריםם ואמרתילו שאני ישאר אצלוו לחכות לו כי לא היה לי כחח לבוא אז אחריי שהוא יצאא אני מקבללתת טלפוןן מחבר שלוו שאומר לייי בואיי תצאיי בואי נסתובבב וזהה אל תישארו בבית..כי הוא אמר שהוא יחזור מהרר וזה בדוקק שהוא אמר לחבר שלו להתקשר אליי.עכשיו מה שאני לא מבינה זה אנחנו אוהבים אחת את השני ומן הסתםשהוא יהנה להתחבק איתי במיטה ולהתנשק והכל כמו שאני מרגישה,אז למה הוא רוצה להיות גם עם החברים שלו?
ד"ר אורן חסון
ביטחון בזוגיות
⌄
מאיה יקרה,
אני לא יודע אם "סתם התבלבלת" אן ךא, אבל יש סתירה מסויימת בדברייך, שכן כתבת:"אנחנו מרבים להיפגש פעמיים שלוש בשבוע (הוא גר רחוק), עכשיו הבעיה היא כזאת בגלל שאנחנו לא נפגשים הרבה..." ולכן לא ברור אם פעמיים-שלוש בשבוע זה הרבה או מעט, לטעמך.מה שבטוח הוא שאתם נפגשים פעמיים-שלוש בשבוע, ולכן את רוצה אותו לעצמך בלבד, והוא, לפעמים, רוצה להיות גם עם חברים, ולא רק איתך. ואני מניח שבאיזה שהוא מקום הוא אומר לעצמו, כמו במקרה שעליו את כותבת, שהנה, עכשיו כיף לי עם החברים שלי, ולא בא לי לעזוב אותם, ואולי גם לא נעים לי מהם, אז למה שאת לא תבואי גם, ונעשה כיף ביחד, וממילא, בסופו של דבר, נגיע למיטה ונתנשק. אז אני יכול לעשות גם את זה וגם את זה.ואת אומרת לעצמך: אני רוצה שהוא ירצה אותי מייד, כדי שאדע שהוא באמת אוהב אותי והתגעגע, וגם: אני צריכה להסניף אותו יותר זמן לבד, כי זה עושה לי טוב, וגם כי אז אני יודעת שהוא באמת אוהב אותי והתגעגע. וגם: מאכזב אותי כאשר הוא לא ממלא אחר הציפיות שלי ברגע זה.ואולי ההבדל ביניכם הוא שאת רוצה את הרומנטיקה לבד, והוא לוקח את הזוגיות שלכם למקום אחר, ואומר לך: ראי, בואי נשאיר לנו רק חלק מהרומנטיקה, ונתחיל לחיות גם את הצעד הבא, שהוא החיים עם עוד אנשים. ואחרי הכל, מאיה, בסופו של דבר החיים הם לא רק רומנטיקה. הם גם חיים ביחד עם, סביב, מעל, מתחת ובתוך אנשים אחרים גם. אם את רוצה לדעת איך תסתדרו ביניכם כשהרומנטיקה תדעך, ורוצה לוודא שתסדרו גם בחברת אנשים אחרים, זו הדרך לעשות את זה. אם תראי זאת כך, ותסתדרו היטב גם בחברת אנשים נוספים, זה דווקא צריך לתת לך ביטחון שהזוגיות שלכם תחזיק מעמד, ולא להפך.
מאיה
ביטחון בזוגיות
⌄
אנחנו נפגשים פעמיים שלוש בשבוע וזה ממש מעט וגם אם אנחנו נפגשים זה רק לכמה שעות.הוא גר רחוק ובאיזור שאין ממש מקומות בילוי כמו מועדונים וכאלה כך שאנחנו מרבים להיפגש בבית שלו ואם יוצאים זה רק סיבוב בעיר שלו או לשבת בקיוסק או משהו וזה ממש מעפן.בגלל העובדה שאנחנו לא נפגשים הרבה,ושבזמן הפגישה אין לנו הרבה זמן להיות יחד אני מצפה ממנו שיהיה רק איתי בשעות האלה,כי יש לו ימים שלמים להיות עם חברים.אחרי כל הזמן שאני מתגעגעת אליו אני לא רוצה לראות את החברים שלו אלא רק אותו ולהיות רק איתו.בחודשיים הראשונים של הקשר הוא היה רק איתי ואפילו היה בא אליי המון,ועכשיו אני רק באה אליו והוא בא רק בשבת לפעמים.ניסיתי לדבר איתו על זה והוא אמר לי שהוא אוהב אותי והכל אבל הוא צריך להיות בחברה.זה ברור שזה לא זה כי בהתחלה זה היה אחרת ואני לא יודעת אם הוא כבר לא אוהב אותי יותר או שהוא לא רוצה להיות באינטימיות איתי יותר.
ד"ר אורן חסון
תלות?
⌄
מאיה יקרה,
אני מחזיר אותך למכתבי הקודם. בתוספת אחת: בתחילת הקשר, הצורך להיות עם בן/בת הזוג גדול יותר. הריגושים גדולים יותר. עכשיו הוא מנסה להגיע איתך ליציבות, שכוללת חברים ומציאות שאינה רק את, ואת עדיין בשלב הרומנטי, שרוצה הוכחות שהוא אוהב אותך. זה ההבדל ביניכם, שהוא גם הבדל באישיות שלכם. את יכולה להבין מתוך זה את הגבולות שלו. אז נכון שאם הוא לא היה יכול לחיות רגע בלעדייך, הוא היה מתנהג אחרת. אבל זה לא סוג האהבה שמתאים לו. קחי את זה בחשבון. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. מתישהו גם לך יהיו צרכים נוספים. זה לא אומר שלא תאהבי אותו בשלב ההוא, כשיבוא. ואם את חושבת שהוא לא יבוא, אולי את מחפשת תלות, שאני לא בטוח שתהיה בריאה לך, ואני גם לא בטוח שהחבר הנוכחי שלך יתאים לתנאים כאלה.זה לא אומר שלא תצליחי, אבל אם כן, זה יהיה מאבק קשה, ועם סיכונים לאבד אותו בדרך.
מאיה
תלות?
⌄
אני באמת חושבת שיש לנו השתקפויות שונות לחיים אני גרה בסביבה שונה משלו יש לי חברים שונים לגמרי משלו אפשר להגיד שהסביבה שהוא חי והסביבה שאני חיה שונה לחלוטין ובגלל זה אני ממש לא מתחברת לסביבה החברתית שלו ואני יודעת שזה נורא חשוב לו.אבל באמת שבפעמים המעטים שיצא לי"לבלות" איתם(עם החבר'ה שלו) היה לי נורא לא נעים כי אני לא מתחברת אליהם ולא כיף לי לצאת אתם.איך אני יגיד לו את זה? הדבר היחיד שבאמת מאחד בינינו זאת אהבתנו כי מעבר לזה אין לחיינו שום דבר במשותף.בלי שום קשר אולי הוא באמת יותר אוהב את החופשיות ואני יותר רכושנית ואוהבת להיות רק איתו אפילו בלי החבר'ה שלי.ובגלל זה אנחנו נורא שונים ולמרות האהבה אני שוקלת להיפרד ממנו.עכשיו בלי שום קשר אני חושבת שיש לי אופי ממש שונה כי לא כל אחד יקבל את זה שאני לא אוהבת ממש להיותבחברה שיש לי חבר אלא רק איתו ואני גם בן אדם שלא אוהב להיות בסביבת המון המון אנשים אלא רק בסביבת החברים הקרובים באמת.גם יש לי רק כמה חברות טובות וזהו אין לי מלא מלא חברים.