בן זוג דואג מפסיק? מה עושים?
קטי
חוסר הבנה
⌄
אני לא מצליחה להסביר לבעלי שאני קצת מפחדת מסקס.ילדתי לפני חצי שנה ועדיין לא קיימנו יחסים. בהסכמה של שנינו הוחלט שנתחיל לקיים יחסים בעוד שבוע-שבועיים, כשאתחיל לקחת גלולות (בעלי בשום אופן לא מוכן להשתמש בקונדום, גם אם זה אומר שלא נקיים יחסים כמה חודשים).הבעיה היא שאני מפחדת מסקס, כי אני מפחדת שיכאב לי. אני גם לא ממש מצליחה להשתחרר. אולי כי אנחנו עייפים או שהילד ישן בחדר הסמוך. ואולי זה משהו אחר.סיפרתי את זה לבעלי, כדי שלא ייפגע אם פתאום ארצה להפסיק באמצע. וגם כדי שנתקדם מאד לאט.בעלי בן אדם מאד דואג ומתחשב והיה נראה לי שגם כאן הוא הבין אותי.הבעיה היא שהוא כנראה לא הבין. כי לפני יומיים היינו במצב אינטימי שבו שנינו כנראה רצינו דברים שונים. אני-רק קצת קרבה, ליטופים ולא יותר מזה. אבל הוא החליט ללכת עד הסוף. בהתחלה זרמתי עם זה, אבל כמעט מייד החלטתי שאני לא רוצה (בעיקר בגלל שאני לא לוקחת גלולות). לא רציתי לפגוע בו, לכן לא קמתי והלכתי, אלא רק הזזתי את הידיים שלו ואמרתי: "די, בוא נעצור כאן". בד"כ הוא היה מבין בשנייה הראשונה, אבל כאן זה לא עזר ואחרי כמה דקות המצאתי תרוץ להפסיק (טענתי שהילד בוכה).אבל מה אעשה בפעם הבאה? חשבתי שהוא הבין, אבל הוא לא. ואולי הוא כן הבין, אבל באותו הרגע "שכח". איך אני יכולה להסביר לו את זה בצורה ברורה יותר בלי לפגוע בו?
ד"ר אורן חסון
תני לו תקווה, והוא ידאג גם לך
⌄
קטי יקרה,
אם בן זוגך, שהוא בדרך כלל גבר מבין, דואג ומתחשב, מפסיק להיות כזה, אז כנראה שיש לו סיבה. אם תביני את הסיבה, יהיה לך קל יותר להעביר אליו את המסר, באופן שיהיה לו קל יותר לקבל אותו. להערכתי, הוא איבד סבלנות, כי הוא מתחיל לאבד תקווה שמשהו ישתפר. אז הוא מנסה להתגבר על הבעיה קצת בכוח, אולי כי לפי הערכתו, אם תעשו את זה סוף סוף, אז תוכלי לראות בפועל שזה לא כואב, והבעייה תיפתר. להערכתו, יש כאן מכשול שצריך לעבור אותו, וזה מה שהוא מנסה לעשות, גם אם בכוח.ולכן, הפתרון צריך להיות דרך הקניית התקווה שדברים יסתדרו בסופו של דבר, כך או אחרת. כלומר, קבעתם מועד להתחלה. אמרי לו שתנסו, ושאת תנסי להתגבר על החששות שלך, אבל שאם זה לא יעבוד, שתלכי לטיפול מיני כדי להתגבר על זה. כלומר, שזו לא בעייה שתישאר לנצח, אלא שאת מתכוונת לעשות מעשה כדי לפתור אותה. עצם הידיעה הזו, תקל עליו ללכת לקראתך, כי הוא לא ירגיששהואזה שצריך לפתור לך את הבעייה.ולאחר שכתבתי את כל זה, אני ממליץ על ג'ל סיכה שאפשר לקנות בבתי מרקחת, משהו כמו, למשל, K-Y, שיוכל להקטין את החיכוך והכאבים. אם זה לא יעזור, לכי לטיפול מיני.