זוגיות: טיפים להתמודדות עם משפחה
דני
התלבטויות לגבי מיסוד הקשר
⌄
שלום,
אני נמצא כבר שנה במערכת יחסים עם בחורה מקסימה ואנחנו גרים ביחד כבר כחצי שנה. אנחנו מגיעים מרקע שונה (היא נולדה בחו"ל והגיעה לארץ במסגרת לימודים) אבל יחד עם זאת יש לנו כל כך הרבה דברים משותפים. לפני שהכרתי אותה הייתי בתקופה די קשה שנמשכה כ-6 שנים בהם לא הצלחתי לפתח זוגיות עם מישהי. בד"כ זה היה נגמר בהתחלה בגלל חוסר עניין שלי או שלה או של שנינו. עם הבחורה הנוכחית זה שונה. שנינו מצאנו אחד בשני את מה שחיפשנו וההרגשה היתה שאנחנו מתאימים אחד לשני וששווה להשקיע מאמצים למרות המרחק התרבותי והפיסי (לעיתים). היא הסכימה לוותר על הרבה תוכניות למען הקשר שלנו ומשקיעה הרבה מאמצים כדי שהזוגיות שלנו תצליח וגם אני. אנחנו רוצים להתחתן ולהקים משפחה אבל לאחרונה היחסים שלנו נקלעו למשבר. היא מרגישה שהמחוייבות שלי כלפיה לא מלאה ולכן היא נלחצת וחוששת כאשר עולים נושאים שונים לגבי העתיד שלנו. אני מצד שני מתחיל להרגיש גם כן ספקות לגבי האהבה שלנו. אני מרגיש הרבה פעמים שאנחנו מנותקים רגשית ושהרצון להיות ביחד ולממש את התוכניות שלנו עולה על האהבה הפשוטה שאנו אמורים להרגיש אחד כלפי השני. אני מרגיש לעיתים שהאיכפתיות שלה מוטלת בספק. דוגמא אחת - לפני כחודשיים סבלתי מזיהום מאוד קשה ומסובך והרופא שלח אותי לבית חולים. באותה תקופה היא עבדה על פרוייקט כלשהו במסגרת הלימודים והיתה בלחץ לסיים אותו בזמן. היא אמרה שאם אני לא זקוק לה בבית החולים אז היא מעדיפה להשאר כדי לעבוד על הפרוייקט שלה. זה נכון שהצלחתי להסתדר לבד בבית החולים אבל זה הותיר אותי בתחושה קצת לא נעימה. מאז שהמשפחה שלי הבינה שאני רוצה להתחתן איתה הם אומרים לי בפירוש שנראה להם שהיא לא אוהבת אותי באמת ושאני צריך להיזהר שלא לעשות החלטה מוטעית. בנוסף לכל, אני נמצא כעת בצומת דרכים חשובה מבחינת הקריירה שלי, מה שמוסיף לבלבול אותו אני מרגיש. ומעל לכל זה - המצב הבריאותי שלי די ירוד בחודשיים האחרונים וזה מוסיף לכל העניין.אשמח לעצות או שאלות מנחות שיכולות לעזור לי להבין איך נכון לפעול.תודה
ד"ר אורן חסון
העולם הרגשי
⌄
דני יקר,
לפי מה שאתה כותב, היא גם ויתרה על הרבה תוכניות למען הקשר. אני חושב שזה אומר משהו. אני גם מרגיש שחלק מהסיבות שבגללן אתה מתחיל לפקפק בה הם בני המשפחה שלך שמטפטפים לך שהיא לא בסדר, יותר ממה שאתה מרגיש ממנה באופן ישיר. היא כנראה פועלת ומרגישה על פי סטנדרטים שונים מאלו שלהם, אבל העובדה שהם אומרים לך שהיא לא אוהבת אותך באמת, לא נותנת לי תחושה טובה. האם זה כי הם לא סומכים על התחושות שלך? האם זה כי הם לא חושבים שמישהי כמוה יכולה באמת להתאהב בך? ייתכן מאד שזה גם כדי "להגן עליך מפני אכזבות", אבל גם זה כשלעצמו אומר שהם פחות מאמינים בך, ביכולת ההתמודדות שלך ובכושר השיפוט וההחלטה שלך.חשוב יותר לעצמך מה נכון ומה לא נכון, ונסה להיות מושפע פחות.יתכן מאד שהמצב הבריאותי שלך שהידרדר, מקטין יותר את הביטחון העצמי שלך, ואולי חושף אותך יותר להשפעות מהסוג שכתבתי למעלה. דבר עם בת הזוג שלך עוד על אהבה, ועל תוכניות משותפות, כדי להבין אותה טוב יותר. וקח בחשבון מראש שהסטנדרטים שלה שונים במשהו משלך. אל תנסה לחפש מגרעות או אי התאמות, כי אם אתה מחפש כאלה, תמיד תמצא, בכל אדם ובכל מערכת יחסים. בעיקר, נסה לראות אם כאשר אתה מתמסר אליה רגשית, גם היא עושה זאת כפי שעשתה זאת קודם.
דני
תודה על התשובה המאירה
⌄
(הודעה ללא תוכן)