זוגיות: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 01.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רחל
עזרה
01.11.2012 • 13:57

היי שלום אני בחורה בת תשעה עשרה יש לי קשר עם בחור כבר כמעט שנה הוא חולה עלי מאוהב בי והוא כל הזמן אומר שאני האישה שלו לחיים ורק איתי הוא יחיה ויבנה תחיים שלו אבל אני בחורה שמנה וזה מאד מפריעה לו הוא אומר שזה בנשמה שלו מה אני אמורה לעשות לרזות אני מנסה אבל זה קצת קשה אני ירזה בשבילו אבל קשה לי והוא לא מוכן לוותר עלי אנחנו אוהבים וקשה יהיה עם ניפרד וגם הוא לא הזכיר את זה מה אני עושה בבקשה תעזור לי

ד"ר אורן חסון
זוגיות בעודף משקל
04.11.2012 • 15:30

רחל יקרה,
מסובך. כי קשה לך, וגם אולי כי קשה לו. אבל העובדה היא שהוא התאהב בך כפי שאת, נכון? וכאן, השאלה היא אם את באמת רוצה לעשות שינוי עם עצמך, שאינו תלוי בו אלא למענך, ומוכנה לעבוד קשה למען העניין הזה, ולקבל את כל העזרה שאת צריכה (נפשית ומעשית בהדרכה צמודה)? והשאלה היא גם אם זה חשוב לו למענו, למענך, או למען הצורך בהפגנת שליטה בך, כי העובדה שאת שונה ממה שמקובל כ"מוצלח" מאפשרת לו זאת, ונותנות לו הצדקה, לכאורה, להיות זה שאת צריכה לרדוף אחריו ולא להיפך, ולכן ביטחון. אלו הן שאלות לא פשוטות ומורכבות.עשי קודם כל את מה שאת צריכה בשבילך. אבל אני לא יכול לומר לך אם תמשיכו להישאר ביחד גם אם לא תצליחי לרזות, שזה בעצם מה שאת שואלת. אני אפילו בטוח מה ביניכם ישתנה אם כן תצליחי, כי יחסי הכוחות ביניכם יהיו אולי אחרים, ואולי הוא יאבד ביטחון. העניין הוא שאני לא יודע מה מניע אותו. כך או כך, חשוב שתשמרי על הערך שלך בזוגיות, ואל תאבדי אותו רק בשל חוסר הביטחון שנובע מעודף משקל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083