זוגיות חד צדדית: האם היא מתאימה לך?
שחר
קשיים לאחר פרידה של 5 שנים
⌄
שלום רב,
זאת הפעם הראשונה שאני כותב פה באתר אני בן 25 סטודנט ולאחרונה עברתי פרידה קשה מהחברה לאחר 5 שנים היא 22 וחצי גם לאחר ה 5 שנים תמיד הייתה אהבה גדולה אבל עברנו הרבה פרידות בגלל שהייתי עוד ילד שהכרנו. אחרי שנתיים תסטי לחודשיים עם חברים לדרום אמריקה לאחר שחזרתי התקיימה הפרידה הראשונה היחס שלה היה שונה אליי כאילו כל דבר שעשיתי לא היה טוב סילקה אותי מהחתונה של אחותה ובאמת שבשנה שלאחר הטיול הרגשתי בוגר יותר ורציתי שהכל יהיה מושלם אבל הרגשתי שהיחס השתנה היא התחילה להיות תוקפנית כל דבר שאני עושה לא בסדר מחפשת אותי על הקטנות בהתחלה לא הייתי אומר כלום אפילו עם חברים כבר לא הייתי יוצא לבד באמת רציתי אותה אז נפרדו וחזרנו ונפרדנו וחזרנו כי לא יכולתי לסבול את היחס אבל אהבתי אותה אז חזרתי אני בחיים לא היו לי טענות לא דרשתי כלום רק רציתי שיואהבו ויפנקו אותי ולא רק ידרשו כאילו אני איזה כלב שרק נותן ולא מקבל כלום בחזרה אני אחד שאוהב שקונים ומעניקים אבל במצב שזה חד צדדי זה שובר אותי דברנו על זה הרבה והטענה שלה הייתה שרק הגבר צריך לעשות לאישה התחלתי לפחד מה יהיה כשהיו לנו ילדים מה לא היו לי חיים כאילו אני יהיה משרת בבית ההורים שלי גם כבר התחילו לראות שמשהו לא בסדר איתי כי באמת שלא היה חסר לי כלום והם לא הבינו מה הסיבה שאני כל הזמן מבואס אז הם התחילו גם להגיד לי לעזוב אותה ואז נהיה לי עוד יותר קשה ועוד לחץ על הראש כל היום הייתי במחשבות מה לעשות והיא התחילה להגיד שהיא רוצה לעבור לגור ביחד אצלי זה לא אפשרי ההורים שלי לא אוהבים אותה ואצלה לא כל כך נעים לי ולא ידעתי מה לעשות כי אנחנו סטודנטים תפרנים והיא העמידה לי עובדה או שעוברים או שנפרדים אז אמרתי נפרדים אני אוהב אותה מאוד מאוד עברנו הרבה קשיים ביחד ובכל זאת האהבה נשארה חזקה לא היו בגידות בקשר כלום הכל התחיל עם הטיול שהייתי ילד אחרי צבא שממש רצה ועכשיו עבר כבר שבוע וחצי שאנחנו לא בקשר והיא לא עונה לי הלכתי לבית שלה היא ירדה למטה ועברה לידי כאילו אני כלום אומרת לי שאני מטריד אני יודע שהיא אוהבת אותי אבל היא חושבת שאני סתם רוצה למשוך איתה את הזמן אבל זה לא נכון ואני לא יודע מה לעשות עכשיו אני לא רוצה להיות מטריד ואני יודע שאני יכול להתמודד עברתי כבר דברים קשים בחיים אבל אני לא רוצה להיות בלעדיה כי אני אוהב אותה ממש ואני יודע גם שאין כזאת זוגיות מושלמת כי בני האדם לא מושלמים ופה יש אהבה גדולה ואני לא יודע איך להחזיר אותה היא לא עונה ואני גם לא רוצה שהיא תחשוב שאני סתם חבר לשעבר שרודף אחריה כי סתם קשה לי אני פשוט רוצה שנהיה ביחד ובאמת גם לאחר 5 שנים אני ממש אוהב אותה מה לעשות ??
ד"ר אורן חסון
זוגיות חד צדדית?
⌄
שחר יקר,
יתכן מאד שהיא מאד יפה, מאד מינית, מאד חכמה, אבל גם מאד אגואיסטית, כך שאולי למרות כל יתרונותיה האחרים, אולי היא לא מתאימה לך כבת זוג. האם זה כי כך היא, או כי היא חושבת שאם אתה לא שיא חלומותיה, אז לפחות להשיג ממך יתרונות אחרים, כמו מישהו שיעבוד אותה, ייתן לה ביטחון ושתקבל ממנו נתינה ללא גבול, ויוותר על כל צרכיו (כמו הטיול לחודשיים שעשית), מה שאולי מישהו אחר לא ייתן לה?- אולי. האם זה נובע מכעס שלה עליך על פגיעה שהיא חושבת שפגעת בה? - אולי. אבל כך או כך, זה מעיד גם משהו נוסף, ואולי על בטחון עצמי שאינו חזק מספיק כדי להיות נדיבה יותר, בין אם זה בגלל גילה הצעיר, ובין אם זה בגלל שכך היא תהיה בכל גיל.כנראה שאתה מעריך את עצמך כיותר מזה, וחושב שנתינה צריכה להיות דו צדדית. האם אפשר היה במקום טיול לחודשיים עם חברים לדרום אמריקה לנסוע ביחד לשבועיים לקפריסין? אולי. אני לא יודע. זו בחירה שלך, ואלו ההשלכות שיש לה. אני מעריך שכל אחד מכם רואה פגיעה מהצד השני ואנוכיות מהצד השני, ואני לא מתכוון להיות שופט ביניכם. אני מבין את רצונך להחזיר אותה, אבל אולי היא לא ראוייה לך כי הזוגיות שהיא רוצה, החד צדדית ואנוכית, אם אתה באמת מאמין בזה, שונה לחלוטין מזו שאתה מרגיש שנכונה לזוגיות, שיתופית יותר ושוויונית יותר.