תחילת קשר: התלבטויות וחששות
לירון
פסק זמן בזוגיות
⌄
לאחר 6 שנים של זוגיות בן הזוג שלי החליט שהוא רוצה פסק זמן וזאת "כדי לקבל פרספקטיבה מבחוץ ולקבל החלטה"- ההודעה הזאת ממנו הגיעה לאחר שהעלתי את הנושא של לעבור לגור ביחד (אני בת 22 סטודנטית והוא 24 קצין).6 השנים שלנו ביחד לא היו מושלמות וידעו קשיים ופרידות קצרות, אבל בשנה האחרונה היה ממש טוב והרגשה מבחינתי לפחות שזה זה ועוד מעט אני אקבל ממנו טבעת (יש לציין שלא שיתפתי אותו ברגשות האלה יותר מדי כדי לא להלחיץ). היו גם דיבורים מהצד שלו על חתונה אבל הכל נשאר בגדר הצחוק והעתיד הרחוק.לאחר הוא הודיע עלך הפסק זמן הוא המשיך לדבר איתי לא מעט כמעט כל יום ואומר לי שאנחנו עוד חודשיים ככה בטוח נחזור ושבזמן הזה כדי שאני גם אנסה דברים חדשים כדי להיות נעולה על הקשר שלנו.אלא מה, גילתי שהוא דיבר כל הסופש עם מישי חדשה שהוא הכיר בפייסבוק והם כבר החליפו טלפונים ועברו לSMSים. (כמובן שהוא לא יודע שאני יודעת את זה).אני בטוחה שהוא גם יזום איתה מפגש וסביר להניח שעם הזמן זה גם יתחזק בינהם כי הוא לא אחד שדופק וזורק מה שאני לא מבינה זה למה הוא אומר לי שהוא רוצה לחזור אלי בעתיד הקרוב וזה רק פסק זמן ובאותו זמן מחזק קשר חדש?אני מפחדת שהקשר בינהם יהיה רציני והוא ישכח ממני כי אני לא מוכנה עדיין לוותר עליו, אבל הוא נעול על זה שהוא רוצה פסק זמן ולמרות שניסיתי להלחיץ אותו ולומר לו שאני לא אחזור אליו ושמבחינתי זאת פרידה הוא לא היסס ואמר את עוד תחזרי. וחזר לדבר עם חברתו החדשה.
ד"ר אורן חסון
מאבק על תנאים, אם בכלל
⌄
לירון יקרה,
לפעמים בן זוג מראה פנים שלא הכרת קודם. האם הוא רוצה להתנסות רגע לפני התחייבות לכל החיים? האם הוא נותן לזה סיכוי משמעותי להיות "לכל החיים" אלטרנטיבי, או להשיג משהו שלא יוכל להשיג אחר כך? - קשה לי לדעת. גם לא אם הוא לא מדבר איתך על "עוד חודשיים" כדי לשמור אותך, על כל מקרה שאולי זה לא יעבוד, או בכל מקרה כי זה מה שהוא בטוח כבר עכשיו שירצה. אני מניח שבתחושתו "פסק זמן" מבטל בגידה, כי הרי לא הייתם ביחד. מצד שני, האם תהיי מוכנה לחזור ולהיות איתו אם תביני שהקשר הזה "לא היה רציני"? האם זה לא יאמר משהו על יחסי הכוחות ביניכם? על תקדימים? על איך תתנהגי אם הוא יתפתה מתישהו בעתיד לקשר מזדמן?אני אומר את כל אלה לא כדי להרתיע אותך אלא כדי לבטא דברים שאת חושבת, מן הסתם, כי טבעי לחשוב אותם. את בודאי לא רוצה שהוא ישתף אותך בקשר אחר. אני לא בטוח שהוא באמת חושב שבתוך חודשים תשכבי עם גבר אחר. ואם כן - אני לא בטוח שהוא יקבל את זה באותה קלות שהיה רוצה שאת תקבלי את העובדה שהוא עושה זאת עם מישהי אחרת.זו דילמה של תחילת דרך. הכרתם בגיל מוקדם מאד, ומן הסתם הוא לא בשל להכנס לנישואים (קרי: לקשר "לכל החיים") ללא התנסויות נוספות קודם. יתכן מאד גם שיש השפעות סביבתיות לאורח החיים היותר היררכי ואולי מצו'איסטי שבחר לעצמו. הוא מציב אותך בפני מצב שהוא כמעט בלתי אפשרי, ואם את מציבה בפניו אולטימטום (או ביחד מעכשיו, או שלום ולא להתראות), את צריכה באמת להאמין שאת מאמינה בזה. אם לא, אז יש משהו במה שהוא חושב ומאמין, שאת תישארי איתו כך או כך. ללא הבטחה שלך, וללא הבטחה שלו, אבל עם מידה רבה של ביטחון. אם לא תילחמי בזה בדרכים שאת יכולה ובאופן ברור, יכול להיות שתשובו להיות "ביחד כל החיים", אבל לא בהכרח בתנאים, ובזוגיות ובאמון שהיית רוצה שיהיו לך עם בן זוגך לחיים.