זוגיות: זמן, הערכה עצמית ובגרות

תאריך פנייה: 20.02.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיר
פרידה..
20.02.2010 • 02:35

שלום,
שמי מור ואני בת 16.היה לי חבר 5 חודשים ולא רבנו או משהו ואם היו לנו ריבים זה היה דברים קטנים שנפתרו בשניות.הייינו זוג מושלם פשוט באמת כאילו אין דברים כאלה..הבעיה היא שאני ילדה שמורה.. אני לא נותנת שייגעו בי ואני לא אוהבת את זה.ואחרי 5 חודשים קצת נמאס לו מזה ..אני רק רוצה לציין, הוא לא אמר לי על זה כלום..אבל חבר שלו דיבר איתי והוא אמר לי שזה מפריע לו וזה ואז דיברתי על חבר שלי (עכשיו כבר לשעבר :\) והוא אמר לי שזה באמת קשה לו אבל שהוא לא רוצה שאני יעשה משהו שאני לא רוצה ..חשבתי טיפה ואז אמרתי שאני ינסה אולי לזרום טיפה..ואז הרגשתי עם עצמי ממש חרא והתחלתי לבכות והוא הבין שאני עושה דברים שאני לא רוצה ולא מוכנה והוא אמר לי שעדיף שניפרד כי למרות כל זה שהוא אוהב אותי קשה לו ככה והוא גם לא רוצה שאני אפגע ויעשה דברים שאני לא רוצה..הוא בכה המון כי הוא באמת אוהב אותי..וגם אני אותו..אני פשוט לא מצליחה לעבור הלאה, אני כל הזמן חושבת עליו אני מסתכלת בתמונות שלנו במתנות שהוא הביא לי ולא מפסיקה לבכות..אני נזכרת בחוויות שעברנו והוא כ"כ חסר לי ואני כ"כ מתגעגעת אליו..(זה בקצרה מה שסיפרתי כאן אין לי כ"כ כוח לפרט הכל)השאלה שלי זה איך אני מתמודדת עם זה ?האם כדאי לי להילחם עליו? או לוותר?האם אתה חושב שיש סיכוי שנחזור? האם קיו החשיבה שלו השתנה והוא יבין שאהבה יותר חשובה מסקס או דברים כאלה?אוווף אני משתגעעת אני מתגעגעת אליו..:\

ד"ר אורן חסון
בת 16, ולומדת משהו על העולם הזה
20.02.2010 • 19:38

מור יקרה,
את רוצה לתת לעצמך זמן, ובצדק, עד שתהפכי לאשה "בוגרת, מינית ומנוסה". יש לך זמן, ואת צריכה אכן לעשות זאת בקצב שלך. למרבה הצער, לא כל בחור צעיר יהיה מוכן לתת לך את הזמן. את באמת נערה צעירה, שיודעת לאהוב, וחולמת, ויודעת גם לשמור על עצמך על-פי אמות המידה שלך. זה ערך, וזה ערך חשוב. ובעיקר, זה ערך שאת מעריכה בעצמך.אז גם אם החבר שלך מאד אהב אותך, הוא כנראה לא אהב אותך מספיק. לא מספיק כדי להעדיף את היכולת והצורך שלך להערכה עצמית על הצורך המיני שלו. והוא לא בוגר מספיק כדי להבין שההערכה העצמית שלו אינה תלויה בכך שהוא הצליח לשכב איתך, אלא בכך שהוא עוזר לך לכבד את עצמך.את יכולה לנסות לדבר איתו על זה, בעיקר אם את מאמינה שהוא באמת אוהב אותך. אבל זה אומר שהוא צריך גם להפסיק ללחוץ עליך. אם את חושבת שזה יקרה, דברי איתו. אם את חושבת, על-סמך שיחות העבר, שזה יחזיק מעמד רק מעט זמן, תסיקי את המסקנות לא רק לגבי הקשר איתו, אלא גם לגבי הבגרות שלו ביחס לזוגיות ואהבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083