אדישות בן זוג: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 19.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרית
אדישות מצד בן הזוג
19.12.2009 • 17:20

שלום רב,
אני ובן זוגי נשואים כבר כ-17 שנים + 2 ילדים ועוד אחד בדרךבחודשים האחרונים אני היחסים שלנו נמצאים במשבר העניין הוא שהמהשבר הוא לא מהצד שלי. הוא מתעלם ממני באופן סיסטמתי ללא שום סיבה נראית לעין, דווקא עכשיו כשאני צריכה אותו (בהריון הצורך הוא מאוד רגשי) הוא לא מתקרב אלי לא נוגע בי ובוקשי אנו מדברים. נכון שיש לנו ילדים אבל גם כשאנחנו לבד אין בינינו אינטרקציה. אני מרגישה כל כך לבד. בוכה המון. כמה שאני מנסה לדבר איתו הוא לא ממש עונה כאילו אני מדברת לעצמי. נמאס לי כבר מהמצב הזה ואין לי שום דרך לדעת מה עובר עליו (לא נראה לי שהוא בוגד בי או משהו כזה - גם בעבודה המצב כרגיל ואפילו טוב יותר)איך אני מגיעה לבן אדם כזה? הוא פשוט לא מעוניין בי יותר ודווקא כשאני צריכה אותו יותר מתמיד...שרית

ד"ר אורן חסון
חיבור דרך שמחת חיים עם הילדים?
20.12.2009 • 08:10

שרית יקרה,
האדישות שלו יכולה להגיע מכמה מקומות, וזה קשה כשאת נשארת באפילה. יכול להיות שהוא בתקופת דיכאון אישי, ואולי בעיקר כאשר הוא לא שלם עם הולדת עוד ילד. יכול להיות שההריון מביא אותו לעשות חשבון נפש (הצליח בחיים או לא הצליח בחיים). אולי משהו בעבודה שהוא לא רוצה לשתף אותך, כדי שלא לצער או להטריד אותך, ואולי איזו מישהי אי שם שטורדת את מנוחתו, ואולי עוד אפשרויות שונות.שאלת איך להגיע אליו, כשאין לך מידע, את מאבדת את שמחת החיים שלך, וגם חרידה מהעתיד הלא ברור, וכשוהוא אולי איבד גם כן את חדוות החיים שלו.אני מציע שתנסי להיות החזקה מביניכם, למרות הקשיים שלך. יש לכם ילדים, אל תאבדי אותם בדרך. התחברי אליהם, ובעזרתם התחברי גם עם בן זוגך. תזמי פעילויות משותפות ומשחקים משותפים. טיולים בטבע או בפארקים. כל מיני דברים שיחברו אתכם, את כולכם מחדש. דרך החיבור הזה, עם הילדים, יש סיכוי שתתחילו גם אתם לדבר יותר.ואם את לא מצליחה לעשות זאת כך, עשי זאת בעזרת צד שלישי - יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083