זוגיות: האם להסתפק במה שיש?
שיראל
תודה,ועוד שאלה כי אני מיואשת,נמאס
⌄
תודה רבה על תשובתך.בילינו יחד סופ"ש והייתה לי תחושה לא נעימה.ביום ראשון באתי אליו במטרה להגיד לו שניפרד,הוא שאל אם זה באמת מה שאני רוצה ואמרתי שלא ואז אמרתי לו כל מה שמפריע לי בקשר,והוא אמר לי כזה אני,ככה אני מגיב ל רשימת הספרים שאת קראת כלל לא התכוונתי לפגוע בך,פשוט הבאתי את דעתי.אמר גם שלא יודע מה כבר לעשות כדי לרצות אותי.אני לא דורשת המון,צומת לב כן כל השאר לא.הוא אמר שזאת עבודה קשה לרצות אותי.הוא אמר כזה אני אני לא יכול להשתנות or take it or live it,אמרתי לו שאני מקבלת אותו כמו שהוא.אני יעודעת שאנשים לא משתנים כל כך בקלות.החלטנו מבחינתו יותר שאנחנו בהפסקה.הוא יזם את הפרידה ואח"כ הפסקה לפני כשבועיים.אמר לי אז שמרגיש שזה לא זה ואנחנו שונים,אין לנו תחומי עניין משותפים וכוי..התחלתי לבכות ואז אמר טוב אז בואי נקח הפסקה.האם זאת הדרך שלו להיפרד ממני יותר בקלות?כי לא נעים לו לפגוע בי?או שהאם יש סיכויי שנחזור.אני עדיין אוהבת אותו אנחנו בהפסקה 4 ימים.היום אחרי 4 ימים שלא ראיתי אותו,ראיתי אותו כמה דקות מתחת לבית,חיבק אותי אמר שמתגעגע בטירוף אבל אם זאת לא הציע שניפגש.אני לא יודעת איך לפרש את זה?האם לקוות שנחזור כי אני מאו רוצה שכן או להמשיך קדימה?איך ממשיכים הלאה כשכל כך אוהבים ומצפים ואז הכל מתנפץ לרסיסים מול הפנים?עצובואני בניתי לי חלומות איתו,לעתיד.אני כבר רציתי לחיות איתו אבל מסתבר שהוא כלל לא חושב על זה?איך לומדים לא לצפות?כי אני לא רוצה להתאכזב יותר ממש נמאס לי.אני כל הזמן מצפה ומתאכזבת וזה שובר אותי כל פעם מחדש.
ד"ר אורן חסון
לבנות עתיד ורוד עם החלום או המציאות
⌄
שיראל יקרה,
אני לא יודע אם בשיחה שלך איתו עשית את מה שהצעתי לך (לומר לו מה פוגע בך, מבלי להכנס להסברים מייגעים מדוע נפגעת), אבל העובדה היא שהוא חושב שמה שאת מבקשת ממנו זה יותר ממה שהוא יכול.אז קחי בחשבון שמה שיש עכשיו הוא מה שיש, ושאין אפשרות להגיע איתו למה שאת מקווה שתגיעי איתו. האם גם אז תרצי להמשיך את הזוגיות איתו? אם כן, למרות שלא תשיגי ממנו יותר, אז את יודעת בדיוק מה את צריכה לעשות – להסתפק במה שיש. ואם לא, אז מוטב שתניחי שזה מה שיש, ושתביני שציפיות לא תמיד מתממשות, כי בצד השני יש אדם עם יכולות ועם רצונות משלו, ושאת לא יכולה להפעיל ולשנות את כולם לטעמך.בסופו של דבר את צריכה לשאול את עצמך אם בנית את החלומות לעתיד ורוד איתו, או עם מי שאת רוצה שהוא יהיה?ואם מי שרצית להיות איתו זה לא הוא, תצטרכי להסיק את המסקנות ולחפש את מי שאת כן רוצה להיות איתו. ואני יודע שהתנפצותו של חלום היא דבר כואב. בסופו של דבר, במקרה הזה, ההחלטה היא שלך. אם לא מאוחר מדי לחזור להיות איתו אם את מוכנה להסתפק בו כפי שהוא. ואם זה כך, ייתכן מאד שעוד לא מאוחר מדי.ובהחלט יכול להיות שהוא ישתנה, עם השנים, ועם המון המון סבלנות שלך, אם יש לך כזו. אבל אסור לך לבנות על זה. ואני חושש מאד שרק מעצם האמירה הזו שלי, את כבר בונה אל זה...