זוגיות: האם כדאי להישאר?

תאריך פנייה: 04.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורי
חבר עצבני
04.09.2005 • 15:32

חברי ואני ביחד 8 חודשים, עברנו למגורים משותפים תוך 3 חודשים. עם הזמן גיליתי שקשה לו לתפקד במצבי לחץ ושמהר מאוד הוא נעשה עצבני ומאחר שאני האדם הקרוב אליו ביותר כרגע, רוב העצבים יוצאים עליי. זה לא הגיע לאלימות פיסית, אבל גם צעקות ויחס מזלזל פוגעים לא פחות. בזמן האחרון הוא יותר ויותר עצבני ואני לא יודעת מה לעשות. בשיחות על זה הוא טוען שככה הוא ואי אפשר לשנות את זה, ואני תוהה, האם באמת אי אפשר לשנות התנהגות כזו ואיך עליי להתמודד עם התנהגות כזו?

ד"ר אורן חסון
לבנות "לבד" טוב?
06.09.2005 • 12:21

אורי יקרה,
אתם לא הרבה מדי זמן ביחד. יכול להיות שאפשר לשנות התנהגות כזו, אבל זה צריך להעשות בשיתוף פעולה איתו ומתוך רצון שלו, וגם אז זה תהליך שייקח זמן. השיקול הוא שלך, אם את מוכנה להתמודד עם התהליך הקשה הזה, ועם האפשרות שהוא יוותר במהלכו אם בכלל תהיה לו נכונות להתחיל, או לחפש לך חבר אחר.אולי כדאי גם שתשאלי את עצמך מדוע את עדיין שם. האם יש סיבה לכך שאת נשארת איתו? האם הסיבה הזו היא סיבה מוצדקת בהתחשב בהתנהגות הקשה שלו? מדוע את מרגישה שאתצריכהלהתמודד איתה (שאלה שיש בה הנחה סמויה שאת מחוייבת להיות שם)? האם את את חוששת מעימות איתו הנדרש לצורך עזיבה? האם את חוששת מתחושת כשלון אישי אם תעזבי אותו? האם הסביבה שלך נותנת לך חיזוקים חיוביים מזה שיש לך חבר רציני, ואת חוששת לתדמית שלך? האם את חוששת מהאלטרנטיבות? אולי מהלבד? אם כן, אז אולי כדאי שתלמדי לבנות לעצמך "לבד" שיהיה לך טוב יותר מאשר חיים במתח ובעצבים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083